1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Banking & Servicii financiare – Euroins, liderul pieţei de asigurări, a fost din nou amendat de ASF, cu peste 1,3 milioane de lei. În ultimii 3 ani, asigurătorul Euroins a fost sancţionat cu amenzi de peste 13 milioane de lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Primele trei luni din 2022 au adus pentru Euroins un volum total al primelor brute subscrise de 894,1 mil.

♦ Cea mai mare amendă a Euroins România a fost în decembrie 2021, suma cumulată fiind atunci de 5,9 mil.

Euroins România, noul lider al pieţei asigurărilor după falimentul City Insurance, a fost din nou sancţionat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), cu o amendă cumulată de peste 1,3 mil.

Primele trei luni din 2022 au adus pentru Euroins un volum total al primelor brute subscrise de 894,1 mil. lei, mai mult decât dublul subscrierilor din perioada similară a anului trecut, în timp ce pe zona RCA subscrierile consemnate de companie au ajuns la 842 mil. lei, un volum de 2,4 ori mai mare decât în primele trei luni din 2021.

♦ Cea mai mare amendă a Euroins România a fost în decembrie 2021, suma cumulată fiind atunci de 5,9 mil. lei ♦ Euroins a înregistrat o pierdere de 19 mil. lei în 2021, din care 18,9 mil. lei au venit din zona asigurărilor RCA.

Euroins România, noul lider al pieţei asigurărilor după falimentul City Insurance, a fost din nou sancţionat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), cu o amendă cumulată de peste 1,3 mil. lei în luna august 2022 pentru nerespectarea preve­derilor Legii nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare, conform informaţiilor publicate de ASF.

ASF a transmis că societatea Euroins „a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 1.023.200 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare. În sarcina societăţii au fost impuse următoarele măsuri: în termen de 3 luni de la data primirii deciziei, societatea va raporta modul de implementare a măsurilor luate privind guvernanţa activităţii investiţionale, precum şi modul în care a ţinut cont de recomandările echipei de control cuprinse în procesul verbal.  De asemenea, societatea a fost sancţionată şi cu amendă în cuantum de 333.373 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară cu modificările şi completările ulterioar“, conform informaţiilor publicate de ASF.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!