2.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Banking & Servicii financiare – EximBank a acordat o finanțare cu dobândă subvenționată în valoare de 25 de milioane de lei companiei Continental Hotels – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Produsele pe care EximBank le acordă ca răspuns la provocările cu care companiile se confruntă în acest context pandemic – finanțări cu dobândă subvenționată și garanții de stat – pot asigura necesarul de capital pentru desfășurarea activității sau implementarea planurilor de dezvoltare pe termen scurt și mediu... EximBank a acordat o finanțare cu dobândă subvenționată în valoare de 25 de milioane de lei companiei Continental Hotels SA în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care banca o implementează în urma mandatului special primit din partea statului român... Fondurile acordate Continental Hotels SA, în cadrul programului financiar de susținere a companiilor mari și a IMM-urilor cu cifră de afaceri de peste 20 milioane lei (în 2019), sunt destinate asigurării necesarului de lichiditate pentru finanțarea activității curente... În cadrul Programului guvernamental de susținere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, companiile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare și garantare cu componentă de ajutor de stat.

EximBank a acordat o finanțare cu dobândă subvenționată în valoare de 25 de milioane de lei companiei Continental Hotels SA în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care banca o implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, potrivit unui comunicat de presă.

Fondurile acordate Continental Hotels SA, în cadrul programului financiar de susținere a companiilor mari și a IMM-urilor cu cifră de afaceri de peste 20 milioane lei (în 2019), sunt destinate asigurării necesarului de lichiditate pentru finanțarea activității curente.

”Prin acest program financiar, pe care EximBank îl implementează în cadrul activității de mandat acordat de statul român, oferim comunității de business soluții pentru remedierea disfuncționalităților curente în ceea ce privește finanțarea imediată, în condiții accesibile. Produsele pe care EximBank le acordă ca răspuns la provocările cu care companiile se confruntă în acest context pandemic – finanțări cu dobândă subvenționată și garanții de stat – pot asigura necesarul de  capital pentru desfășurarea activității  sau implementarea planurilor de dezvoltare pe termen scurt și mediu, și încurajăm companiile locale să ne abordeze cu încredere și să valorifice la maximum această resursă extraordinară, așa cum a făcut și Continental Hotels”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Contextul economic generat de pandemie și măsurile de limitare a răspândirii virusului – care au afectat puternic piața hotelieră, industria ospitalităţii fiind printre primele afectate de criza generată de coronavirus – a reprezentat o provocare majoră pentru cel mai mare lanț hotelier românesc pentru depășirea căreia a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor și de îmbunătățire a strategiilor de vânzări.

„Industria hotelieră a traversat și traversează încă o perioadă extrem de dificilă, însă încrederea pe care o au clienții noștri în noi, câștigată de-a lungul timpului prin serviciile de calitate, ne-a dat imboldul de a merge înainte și de a accepta provocările apărute. În acest context fără precedent, noi am ales să mizăm pe consolidare și continuarea proiectelor astfel că, anul acesta – care este unul aniversar pentru noi pentru că împlinim 30 de ani de activitate – am finalizat un program de investiții curajos de aproape 6,85 mil. euro în renovarea, reamenajarea și rebranduirea a patru noi hoteluri din portofoliul Continental Hotels, respectiv Continental Forum Constanța, Continental Forum București, MyContinental Sibiu și MyContinental București. Având acum și suportul EximBank, vom reuși să ne finanțăm activitatea curentă și totodată să ne concentrăm atenția pe continuarea proiectelor de investiții care includ construirea a două hoteluri noi, în Braşov şi Iaşi”, a spus Radu Enache preşedinte şi CEO al Continental Hotels.

În cadrul Programului guvernamental de susținere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, companiile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare și garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român.

Astfel, societățile comerciale pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenționată precum și garanții de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investițiilor şi/sau pentru susținerea activității curente a companiilor beneficiare.

***

Continental Hotels SA are o tradiție de 30 de ani pe piața turistică din România. Încă de la început, obiectivele companiei au avut în vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri. Astfel, în prezent, Continental Hotels este cel mai mare lanț hotelier românesc ce acoperă piața de lux, business și economy, oferind, în același timp, o gamă completă de servicii și pentru segmentul MICE. Portofoliul Continental Hotels cuprinde următoarele branduri hoteliere proprii: Grand Hotel Continental (5 stele), patru hoteluri Continental Forum (4 stele), două hoteluri Continental (3 stele), Hello Hotels (2 stele), două hoteluri MyContinental (3 stele) precum și cele de food & beverage: Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Bistro Continental, MyBistro, Mondo Restaurant, Victoria Club, Tekaffe, Cofetăria Continental. Orașele în care Continental Hotels este prezent sunt: București, Arad, Oradea, Sibiu, Constanța, Târgu Mureș, Drobeta Turnu Severin și Suceava, totalizând peste 1.860 de camere în  12 unități hoteliere.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ de aproape 30 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei. În calitate de Export Credit Agency  în România,  EximBank a dezvoltat și oferă în numele și în contul statului român produse de asigurare – care protejează încasările exportatorilor împotriva riscurilor asociate partenerilor externi şi a riscurilor asociate ţării de destinaţie și facilitează accesul la produsele de finanțare, putând fi cesionate în favoarea băncilor finanțatoare, pentru completarea mix-lui de garanții.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!