3.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Banking & Servicii financiare – Fed spune că problemele imobiliare din China s-ar putea răspândi în SUA – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Aceste legături extinse înseamnă că o încetinire a pieței imobiliare din China ar putea duce în cele din urmă la șomaj, o scădere a actiunilor chineze și deflație – care s-ar putea răspândi prin canalele comerciale globale... „Situația din sectorul imobiliar din China ar putea tensiona sistemul financiar chinez, cu posibile răspândiri în Statele Unite”, a transmis Rezerva Federală în ultimul său raport de stabilitate financiară..

Rezerva Federală din SUA (Fed) a avertizat luni cu privire la potențialele contagiuni în sistemul financiar american din cauza problemelor imobiliare ale Chinei, scrie CNBC.

Din această vară, dezvoltatorul imobiliar foarte îndatorat China Evergrande a îngrijorat investitorii globali, deoarece compania a încercat să evite defaultul. Alți dezvoltatori chinezi s-au luptat, de asemenea, să-și ramburseze datoriile, sporind îngrijorările cu privire la o consecință mai amplă în a doua economie din lume – din care aproximativ un sfert este determinată de imobiliare.

„Situația din sectorul imobiliar din China ar putea tensiona sistemul financiar chinez, cu posibile răspândiri în Statele Unite”, a transmis Rezerva Federală în ultimul său raport de stabilitate financiară. Raportul a subliniat dimensiunea economiei și a sistemului financiar al Chinei și a legăturilor comerciale globale.

Analiştii au minimizat semnificaţia comentariilor Fed cu privire la proprietăţile imobiliare din China.

„Legătura de îngrijorare a Fed este că activitatea imobiliară a Chinei încetinește, dar dezvoltatorii au datorii mari [și] unii dintre ei (cum ar fi Evergrande) sunt diversificati în alte domenii ale economiei”, a spus Paul Christopher, de la Wells Fargo Investment Institute.

Aceste legături extinse înseamnă că o încetinire a pieței imobiliare din China ar putea duce în cele din urmă la șomaj, o scădere a actiunilor chineze și deflație – care s-ar putea răspândi prin canalele comerciale globale, pe măsură ce China își reduce achizițiile de bunuri din alte țări, a spus Christopher.

Cu toate acestea, o asemenea consecință este puțin probabilă. „Guvernul Chinei se luptă cu datoria corporativă mare de ani de zile, este alert și are resurse pentru a se ocupa de sectorul imobiliar”, a spus Christopher, observând că autoritățile pot cheltui încă mai mult pentru a aborda un șoc deflaționist, așa cum au făcut-o în trecut.

Cel mai recent raport al Fed a analizat, de asemenea, rolul investitorilor de retail și al rețelelor sociale în volatilitatea bursei la începutul acestui an, precum și rolul investitorilor străini într-o vânzare a masivă a titlurilor de trezorerie în martie 2020.

Rapoartele anterioare privind stabilitatea financiară de la Fed au menționat nivelul ridicat al datoriei din China și „prețurile imobiliare mari” drept riscuri care s-ar putea răspândi în SUA.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!