5.8 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Banking & Servicii financiare – Fed va continua să majoreze dobânzile de referinţă din SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Statele Unite ale Americii au înregistrat o inflaţie record de 9,1% în una iunie, însă în luna iulie, rata inflaţiei a scăzut uşor, ajungâng la 8,5%.

Fed a semnalat, totodată, că dobânda de referinţă ar putea ajunge undeva la 3,25% – 3,5% până la sfârșitul acestui an, iar în 2023 ar putea ajunge până la 3,75%-4,0%.

Valoarea PIB-ului din SUA a scăzut cu 0,9% în trimestrul al doilea din 2022, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021, a anunțat vineri Departamentul Comerţului de la Washington, pe baza estimărilor actuale.

Fed va continua să majoreze dobânzile de referinţă din SUA

Preşedintele Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, i-a avertizat vineri pe cetăţenii americani că există șanse mari ca dobânda de referinţă să continue să crească din cauza problemelor economice.

„Există costuri nefericite pentru reducerea inflaţiei, dar un eşec în revenirea la stabilitatea preţurilor ar însemna o durere şi mai mare. Recordurile istorice ne avertizează asupra reducerii premature a dobânzilor. Trebuie să le menţinem până când ne îndeplinim misiunea”, a explicat vineri Jerome Powell, în cadrul unui conferințe de presă.

El a sugerat că ar vrea o abordare care să conducă la reducerea ritmului economic astfel încât să dispară presiunile inflaţioniste majore, fără a declanșa o recesiune în SUA, relatează agenția de presă The Associated Press.

Vă amintim că, începând din martie, Rezerva Federală a aplicat cele mai intense majorări ale dobânzii de referinţă din ultimele decenii, în cadrul unor eforturi de a contracara inflaţia. În doar patru sesiuni, Rezerva Federală a majorat cu 2% dobânda federală de referinţă, ajungând la 2,25%-2,5%.

Statele Unite ale Americii au înregistrat o inflaţie record de 9,1% în una iunie, însă în luna iulie, rata inflaţiei a scăzut uşor, ajungâng la 8,5%. Fed a semnalat, totodată, că dobânda de referinţă ar putea ajunge undeva la 3,25% – 3,5% până la sfârșitul acestui an, iar în 2023 ar putea ajunge până la 3,75%-4,0%.

Statele Unite ale Americii au intrat în recesiune tehnică

Valoarea PIB-ului din SUA a scăzut cu 0,9% în trimestrul al doilea din 2022, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021, a anunțat vineri Departamentul Comerţului de la Washington, pe baza estimărilor actuale. În trimestrul întâi din 2022, scăderea economică a SUA fusese de 1,6%, astfel că ritmul reducerii activităţilor economice tinde să se atenueze.

Cu toate acestea, este vorba despre o scădere economică drastică, în condiţiile în care în 2021 Statele Unite ale Americii înregistraseră o creştere a PIB-ului de 5,7%, însă după reducerea semnificativă a activităţilor în 2020, din cauza pandemiei provocată de coronavirus.

Statele Unite ale Americii intră, practic, în recesiune tehnică, definită ca fiind două trimestre consecutive de scădere a activităţilor economice. La nivel oficial, Washingtonul nu utilizează conceptul de recesiune tehnică, ci se bazează pe determinări realizate de analişti economici ai Oficiului Naţional de Cercetări Economice, care examinează o serie de factori economici pentru a stabili dacă este sau nu recesiune, a precizat cotidianul Financial Times.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!