18.3 C
București
vineri, mai 20, 2022

Banking & Servicii financiare – Felix Daniliuc, Director Departament IMM la BRD: Un punct slab pe care îl avem este abordarea situaţiilor pe termen scurt. Asta devine o ameninţare pentru că pierdem componenta de agilitate de care avem nevoie în momente de criză – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Spre exemplu, suntem preocupaţi în a găsi soluţii pe termen scurt, programe pe termen scurt care să ofere acea „gură de oxigen” companiilor, dar asta devine o ameninţare pentru că pierdem componenta de agilitate de care avem nevoie în astfel de momente”, a spus Felix Daniliuc prezent în cadrul videoconferinţei Matricea SWOT a economiei româneşti în 2022.

Felix Daniliuc, directorul departamentului de IMM-uri din cadrul BRD, consideră că abordarea situaţiilor – precum criza pandemică sau războiul dintre Rusia şi Ucraina – pe termen scurt reprezintă un dezavantaj.

„Un punct slab pe care îl avem şi care s-a distins în ultimii doi ani de pandemie este abordarea pe termen scurt. Spre exemplu, suntem preocupaţi în a găsi soluţii pe termen scurt, programe pe termen scurt care să ofere acea „gură de oxigen” companiilor, dar asta devine o ameninţare pentru că pierdem componenta de agilitate de care avem nevoie în astfel de momente”, a spus Felix Daniliuc prezent în cadrul videoconferinţei Matricea SWOT a economiei româneşti în 2022.

 

Alte declaraţii

Avem o matrice SWOT, pasul următor cred că e despre cum facem mai departe. Avem punctele tari şi cele slabe, dar trebuie să vedem ce facem mai departe.

Matricea SWOT reprezintă de fapt să te aştepţi la ce nu te aştepţi. Asta este ideea pe care vrem să o adresăm. Vorbind despre SWOT, o analiză de acest gen te pune în situaţia în care vezi ce poţi să faci şi ce nu poţi să faci. Astfel te poţi pregăti, pentru că sunt elemente care te mobilizează şi care îţi arată cu mai multă claritate ce poţi face pe mai departe.

Din ce vedem, din discuţiile cu companiile, e un moment de amânare sau evaluare a planurilor de investiţii, a deciziilor importante în ce înseamnă demanarea unei investiţii sau contractarea unui credit. Am observat, uitându-mă la volumulele de business, de activitate, prin canalele bancare în primele trei luni din ani, am avut o constatare pozitivă, adică am avut o creştere a volumelor. Aici mă refer la comerţ exterior, unde am avut o creştere relevantă de 63%. Pe partea de trade finance, am văzut o creştere de aproape 60%. În zona de garanţii vedem o creştere de doar 1%, suntem într-o zonă de aşteptare.

Cum redefinim punctele slabe în puncte tari? Securitatea energetică, agroalimetară, mai ales în contextul armat în care Ucraina şi Rusia nu mai pot fi exportatori de cereale. Asta reprezintă un punct ce poate fi transformat într-o oportunitate pentru România.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!