18.3 C
București
vineri, mai 20, 2022

Banking & Servicii financiare – Florin Cîțu a vorbit despre impozitarea progresivă pentru populaţie şi suprataxarea companiilor. Reacția PSD – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Liberalul a avansat ideea impozitării progresive pentru populaţie şi a suprataxării companiilor.

“Impozitarea progresivă pentru populaţie şi suprataxarea companiilor, pe care va trebui să o facă o singură dată”, a comentat acesta.

Luni a vrut sa împrumute 600 milioane lei, au fost oferite 400, dar până la urmă a luat 200 la un preţ foarte mare.

Florin Cîţu a aruncat bomba. Liberalul a avansat ideea impozitării progresive pentru populaţie şi a suprataxării companiilor. Preşedintele Senatului a fost, însă, contrazis de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a precizat că fiecare om politic, la un moment dat, mai primeşte câte un şoc, iar unii îşi revin şi înţeleg ceva, alţii nu-şi revin.

Florin Cîțu a spus că din ceea ce a observat oamenii, înclină să spună că da, vor fi introduse taxe în perioada următoare.

“Impozitarea progresivă pentru populaţie şi suprataxarea companiilor, pe care va trebui să o facă o singură dată”, a comentat acesta.

Florin Cîțu, precizări despre noi taxe în România

“Eu mă uit la ce se întâmplă cu finanţarea şi văd că statul vrea să împrumute bani. Luni a vrut sa împrumute 600 milioane lei, au fost oferite 400, dar până la urmă a luat 200 la un preţ foarte mare. Şi, atunci, te întrebi cum vor fi finanţate toate aceste promisiuni, pentru că până acum nu avem acte normative care să reglementeze, dar ele trebuie finanţate de undeva şi dacă nu le finanţezi din piaţă, asta înseamnă de undeva. Deci, din taxe şi impozitarea progresivă sau şi supraimpozitare la companii multinaţionale”, a precizat Florin Cîţu, fost premier.

Despre faptul că premierul a spus că nu vor fi introduse taxe noi în 2022, Cîţu a precizat că şi în programul de guvernare sunt prevăzuţi 7% pentru investiţii şi nu sunt în buget.

”Trebuie să ne ţinem de cuvânt dacă spunem lucruri, eu speră să nu se ajungă acolo, pentru că e clar că am îngropat cu totul economia, şi aşa suntem într-o direcţie, în nujmai 4 luni de zile, o direcţie greu de imaginat, să ai o creştere economică, anul trecut, peste aşteptări, de şase la sută şi în doar în patru luni de zile, să te duci deja în 2%. Vă daţi seama că poate să urmeze şi mai rău”, a afirmat Cîţu.

Replica usturătoare a lui Marcel Ciolacu: Unii își revin după un șoc politic, alții nu

Declarațiile lui Florin Cîțu vin în contradicție cu cele afirmate de premierul Nicolae Ciucă, care a dat asigurări că nu vor fi taxe şi impozite noi în acest an. De altfel, și Marcel Ciolacu a spus că este exclus să se vină cu noi taxe.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat aceste asigurări în timp ce se afla la Constanţa, acolo unde se află într-o vizită alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

”Fiecare om politic, ştiţi că toţi suntem vremelnici în funcţie şi trecători în această politică. Fiecare om politic, la un moment dat, mai primeşte câte un şoc, aşa, politic. Deci unii îşi revin şi înţeleg ceva, alţii nu-şi revin. Eu sunt ferm convins că domnul Florin Cîţu are capacitatea să-şi revină”, a spus Ciolacu.

El a ținut să spună că atunci când eşti într-o criză economică, la un prag de criză economică, este exclus să vii cu taxe noi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!