15.3 C
București
marți, aprilie 29, 2025

Banking & Servicii financiare – Fondul Proprietatea a raportat o pierdere de 5,8 milioane de lei, în trimestrul I – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fondul Proprietatea a raportat o pierdere de 5,8 milioane de lei, în trimestrul I, față de o pierdere de 11,5 milioane de lei, în perioada similară din 2023, potrivit unui comunicat de presă.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetățenilor români ale căror proprietăți au fost confiscate de fostul regim comunist.

În urma licitației internaționale anunțate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiții și administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.





  • Pierderile aferente participațiilor la valoare justă prin profit sau pierdere în T1 2024 au fost generate în principal de scăderea prețului pe BVB al acțiunilor Alro SA (impact 8,4 milioane lei)

Fondul Proprietatea a raportat o pierdere de 5,8 milioane de lei, în trimestrul I, față de o pierdere de 11,5 milioane de lei, în perioada similară din 2023, potrivit unui comunicat de presă.

FP a publicat astăzi rezultatele financiare preliminare pentru trimestrul I al anului 2024 si dorește sa evidențieze o serie de aspecte relevante incluse în acest raport, se arată în comunicat:

  • Activele lichide ale Fondului în perioada T1 2024 au inclus conturi curente și depozite la bănci. Toate instrumentele au fost denominate în lei și au avut maturități de până la un an. Cele mai importante intrări de numerar în T1 2024 sunt aferente sumelor încasate în urma vânzării întregii participații în Engie România SA (432,6 milioane lei) precum și sumelor aferente dobânzilor colectate (8,5 milioane lei), iar cele mai mari ieșiri de numerar sunt aferente dividendelor plătite (68,8 milioane lei) și plăților de impozit reținut la sursă (44,7 milioane lei).
  • Scăderea netă a participațiilor de 8,4 milioane lei în T1 2024 a fost generată în principal de scăderea prețului acțiunilor Alro SA.
  • La 31 martie 2024, datoriile față de acționari reprezintă dividende datorate acționarilor, dintre care cele mai semnificative sume sunt aferente distribuției speciale de dividende din 29 septembrie 2023 (398,8 milioane lei).
  • Veniturile operaționale cuprind în principal veniturile brute din dividende, modificările de valoare justă aferente instrumentelor la valoare justă prin profit sau pierdere, veniturile din dobânzi și câștigurile/ pierderile nete realizate din tranzacțiile cu instrumente financiare. Modificările de valoare justă a participațiilor Fondului sunt recunoscute prin profit și pierdere. Veniturile operaționale sunt influențate de performanța companiilor din portofoliu și de deciziile acestora privind distribuția de dividende, de modificările prețului acțiunilor aferente companiilor listate precum și de performanța pieței monetare.
  • Pierderile aferente participațiilor la valoare justă prin profit sau pierdere în T1 2024 au fost generate în principal de scăderea prețului pe BVB al acțiunilor Alro SA (impact 8,4 milioane lei).

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetățenilor români ale căror proprietăți au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitației internaționale anunțate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiții și administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiții alternative, iar obiectivul său investițional este maximizarea randamentelor către acționari și creșterea valorii activului net pe acțiune prin investiții realizate, în principal, în acțiuni și valori mobiliare românești. Fondul se tranzacționează pe Bursa de Valori București din 25 ianuarie 2011 și a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market London Stock Exchange prin intermediul certificatelor de depozit (“GDR-uri”) la data de 29 aprilie 2015.





Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!