33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Banking & Servicii financiare – Fonduri de 50.000.000 de euro pentru proiectul Microgranturi în domeniul agroalimentar – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Se dau 5.000 de euro de persoană! Banii vor intra direct pe card. Cine sunt beneficiarii Schema de ajutor de stat numită ”Microgranturi și granturi în domeniul agroalimentar” a fost aprobată de către Comisia Europeană, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), care adaugă că valoarea totală a acesteia este de 300.000.000 de euro. Amintim

Se dau 5.000 de euro de persoană! Banii vor intra direct pe card. Cine sunt beneficiarii

Schema de ajutor de stat numită ”Microgranturi și granturi în domeniul agroalimentar” a fost aprobată de către Comisia Europeană, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), care adaugă că valoarea totală a acesteia este de 300.000.000 de euro.

Amintim că această schemă de ajutor a fost introdusă prin OUG nr. 61/2022 ”privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile”.

Fonduri de 50.000.000 de euro pentru proiectul Microgranturi în domeniul agroalimentar

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) arată că o parte a schemei proiectului ”Microgranturi în domeniul agroalimentar” este implementată de către acest minister, prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

MADR mai spune că a fost semnat contractul cu AM POC din cadrul MIPE pentru accesarea fondurilor în valoare totală de 50.000.000 de euro.

Cei care pot beneficia de aceste fonduri sunt:

  • persoanele fizice autorizate
  • întreprinderile individuale
  • întreprinderile familiale
  • microîntreprinderile
  • întreprinderile mici și mijlocii

„Continuăm să sprijinim fermierii români să producă alimente pentru noi toți, în contextul crizelor succesive care le-au perturbat activitatea în ultimii ani. Le mulțumesc colegilor din guvern și mă bucur că am reușit să direcționăm 300 de milioane de euro pentru capitalizarea fermelor și  unităților de producție, bani europeni care inițial erau prevăzuți în Programul Operațional Competitivitate. Ne vom asigura că fondurile vor ajunge cât mai curând la beneficiari, astfel încât aceștia să continue să asigure hrana populației. Voi depune în continuare toate eforturile pentru a direcționa spre agricultura și industria alimentară românească fonduri din toate sursele disponibile, inclusiv cele care sunt alocate altor domenii, dar riscă să nu fie utilizate”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Înscrierile încep la data de 27 mai

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) mai spune că înscrierile pentru acest proiect încep la data de 27 mai și se vor încheia în momentul în care fondurile alocate vor fi epuizate.

Este de ținut minte că cererile se finanțează în ordinea depunerii, iar ajutorul financiar nerambursabil sub formă forfetară este în valoare de 5.000 euro/beneficiar.

De asemenea, MADR informează că a publicat Ghidul solicitantului aferent măsurii „Microgranturi în domeniul agroalimentar” pe site-ul instituție.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!