32.9 C
București
sâmbătă, august 13, 2022

Banking & Servicii financiare – Frederic Oudea se retrage de la conducerea Societe Generale. Nu va mai candida pentru un nou mandat – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Frederic Oudea a declarat marți faptul că nu va mai candida pentru încă un mandat la următoarea adunare a acționarilor din 23 mai 2023.

Acesta a devenit CEO a băncii Societe Generale din anul 2008, iar mandatul său s-ar finaliza până la începerea anului 2023.

”De asemenea, considerăm că momentul este potrivit, performanţa SocGen şi-a revenit semnificativ faţă de ultimele minime, capitalul fiind suficient, strategia 2025 clară şi în mişcare”.

Frederic Oudea a declarat marți faptul că nu va mai candida pentru încă un mandat la următoarea adunare a acționarilor din 23 mai 2023. Vestea a șocat lumea bancară, transmite Reuters. Cea de a treia cea mai mare bancă listată la bursa din Franța a reacționat spunând că va lansa procesul de găsire a unui înlocuitor pentru Oudea. Acesta a devenit CEO a băncii Societe Generale din anul 2008, iar mandatul său s-ar finaliza până la începerea anului 2023.

Ce a declarat acesta?

Oudea a declarat că decizia a luat-o având multe emoții dar păstrându-și o claritate, dar și cu umilință. Acesta recent a îndeplinit o misiune crucială în care a intermediat retragerea ordonată a băncii din Rusia. Această sarcină a realizat-o prin a vinde diviziile locale ale companiei unui oligarh apropiat Kremlinului.

”Este o decizie pe care am luat-o cu umilinţă, multă emoţie dar şi cu o minte senină”, a spus Oudea.

Jefferies Flora Bocahut, analist a comentat pe marginea acestui eveniment spunând că nu ar fi reprezentat o așa mare surpriză, ba mai mult vestea nouă ar fi fost „de înțeles”.

”Deşi aceasta este o surpriză, vestea are sens pentru noi”, a declarat analistul Jefferies Flora Bocahut, într-o notă. Acesta a continuat prin a spune că este ”de înţeles” ca o bancă şi şeful acesteia să tragă o linie după 15 ani.

Mai mult, Bocahut vorbește de cum momentul ar fi oportun având în vedere performanțele realizate de către Societe General. Urmărind traseul băncii și revenirea semnificativă a acesteia el conclude că capitalul ar fi suficient pentru o asemenea schimbare.

”De asemenea, considerăm că momentul este potrivit, performanţa SocGen şi-a revenit semnificativ faţă de ultimele minime, capitalul fiind suficient, strategia 2025 clară şi în mişcare”. a adăugat Bocahut.

Care au fost realizările acestuia din timpul Societe Generale?

În ultimii ani, sub cârmuirea lui Oudea, Societe Generale a înregistrat schimbări semnificative. Rezultatele lui Oudea fiind vizibile prin eficientizarea operațiunilor pentru a spori randamentele și solvabilitatea financiară a SocGen. Mai mult, prin conducerea sa, SocGen a continuat să iasă în evidență prin vânzarea de afaceri în Europa Centrală şi de Est şi reorientarea serviciilor bancare corporative şi de investiţii.

În anul 1995, Oudea, fost absolvent al şcolilor franceze de elită Ecole Polytechnique şi ENA, s-a alătură Societe Generale. În anul 2003, acesta continuă în cadrul băncii și devine director financiar, de unde, în 2008 preia funcția de CEO, din cauza pierderilor uriașe ale operaţiunilor cu instrumentele derivate pe acţiuni, cauzate de traderul necinstit Jerome Kerviel. În cele din urmă, în anul 2015 a devenit președinte și CEO, moment când funcția era împărțită.

Luna aceasta, banca a întrecut așteptările din punct de vedere al câștigurilor înregistrate din primul trimestru, însă a rezervat provizioane mai mari pentru creditele care s-au deteriorat, ținând cont de impactul economic al războiului din Ucraina care a afectat clienții.

În luna aprilie, SocGen a declarat că se va retrage din Rusia, ea urmând să-și vândă divizia Rosbank către Interros Capital, companie ce ar fi în legături cu oligarhul rus Vladimir Potanin, astfel estimând în pierdere activele cu aproximativ 3,1 miliarde de euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!