26.8 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Banking & Servicii financiare – Furnizorul clujean de produse pentru amenajări Ax Perpetuum Impex ia 15 mil. lei de la UniCredit Bank pentru finanţarea business-ului. Creditul este garantat 90% de EximBank – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Producătorul şi distribuitorul de articole pentru amenajări interioare şi exterioare Ax Perpetuum Impex din Cluj-Napoca, controlat de antreprenorul Dan Mihai Pitic, a contractat un credit de 15 mil.

lei de la UniCredit Bank, garantat de EximBank in proportie de 90%, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

Înfiinţată în urmă cu 28 de ani, compania şi-a început activitatea cu distribuţia hârtiei şi a produselor de papetărie pe piaţa locală din Cluj-Napoca.

Producătorul şi distribuitorul de articole pentru amenajări interioare şi exterioare Ax Perpetuum Impex din Cluj-Napoca, controlat de antreprenorul Dan Mihai Pitic, a contractat un credit de 15 mil. lei de la UniCredit Bank, garantat de EximBank in proportie de 90%, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

”Acest pachet de finanţare ne sprijină într-un moment foarte important pentru companie şi va fi utilizat în principal pentru susţinerea activităţilor noastre curente”, spune Dan Pitic, fondatorul grupului Perpetuum.

Înfiinţată în urmă cu 28 de ani, compania şi-a început activitatea cu distribuţia hârtiei şi a produselor de papetărie pe piaţa locală din Cluj-Napoca.  Gama de produse vândute a crescut şi s-a diversificat continuu de-alungul timpului, activitatea companiei fiind dezvoltată prin adăugarea de noi divizii cu domeniul de amenajari interioare. Astfel, în 1995, societatea a trecut la producţia şi vânzarea de mobilier de birou şi electrocasnice şi distribuţia de produse de ambalare precum borcane, capace, dopuri etc.

Din 2000, societatea devine importator şi distribuitor de pardoseli – mocheta, covoare, covor din PVC, lemn de esenţă tare. Astfel, se pun bazele unei reţele de distribuţie care furnizează la peste 3.000 de puncte de vânzare în toată ţara.

“Continuăm să sprijinim economia românească, oferind companiilor soluţiile şi instrumentele financiare de care au nevoie pentru a continua să îşi dezvolte activitatea în mod sustenabil”, spune Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Pe lângă depozitul central din Cluj Napoca, Ax Perpetuum deţine şi două depozite logistice în Targoviste şi Bucureşti.

Complementar, compania a dezvoltat si activitatea de vânzare plinte şi profile, izolarea acoperişurilor, hidroizolaţii, uşi acordeon – produse comercializate sub marca proprie Profiline, a creat un departament de textile – perdele, draperii, tapiţerie, baie, textile de bucătărie, fiind înregistrate mărcile Waterlilly şi Atria, şi o divizie de ceramică.

„Preocuparea noastră rămâne susţinerea firmelor româneşti indiferent de contextele pe care le traversăm şi ne adaptăm şi diversificăm continuu oferta dedicată comunităţii de business”, adaugă Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

În 2020, Ax Perpetuum avea aproximativ 250 de angajaţi şi afaceri de peste 213 mil. lei.

 

 

 

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!