5.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Banking & Servicii financiare – Gheţea: Sistemul bancar românesc este foarte flexibil, bine capitalizat şi a realizat creşteri pe toată linia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Sistemul bancar românesc este foarte flexibil şi bine capitalizat şi ancorat în activitatea economică, a afirmat, marţi, la evenimentul Banking Forum by Financial Intelligence, Radu Graţian Gheţea, preşedintele Consiliului de Administraţie Libra Bank şi presedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB)..

Sistemul bancar românesc este foarte flexibil şi bine capitalizat şi ancorat în activitatea economică, a afirmat, marţi, la evenimentul Banking Forum by Financial Intelligence, Radu Graţian Gheţea, preşedintele Consiliului de Administraţie Libra Bank şi presedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

“După mai mult de zece ani de la criza din 2008, putem spune că sistemul bancar românesc a făcut faţă cu brio provocărilor pe care le-au ridicat atât crizele economice sau financiare, cât şi criza sanitară. Acest lucru denotă faptul că avem un sistem bancar foarte flexibil şi bine capitalizat, bine ancorat în activitatea economică a ţării. Deşi într-un an pandemic, în situaţie de influenţe negative a pandemiei asupra economiei, sistemul bancar românesc a realizat creşteri pe toată linia, în ultimul an, din iunie 2020 în iunie 2021. Activele au crescut cu 13%, soldul creditului neguvernamental cu 11,2%, economisirea cu 14,7%, indicatorul de solvabilitate cu 1,11% ajungând în momentul de faţă la 23,88%. De asemenea, alţi indicatori de stabilitate sunt pozitivi. Nu avem probleme cu creditele neperformante. Chiar există o scădere a acestui nivel, în iunie 2021, la 3,78%, faţă de 4,38% la iunie 2020. Numai având un sistem bancar cu performanţele acestea putem să ne gândim la implicarea lui în economie”, a menţionat Gheţea, potrivit Agerpres.

Reprezentanţi ai instituţiilor bancare, ai patronatelor şi asociaţiilor din domeniu au  participat, marţi, la cea de-a doua ediţie a evenimentului “Banking Forum by Financial Intelligence”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!