28.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Banking & Servicii financiare – Goldman Sachs finalizează achiziţia NN Investment Partners: tranzacţie de 1,7 mld. euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Gigantul bancar american Goldman Sachs a anunţat luni finalizarea achiziţiei NN Investment Partners, administrator de fonduri mutuale cu prezenţă inclusiv în România, unde gestionează fonduri precum NN International Romanian Equity, NN International Romanian Bond, de la olandezii de la NN Group pentru 1,7 miliarde de euro.

Astfel, NN Investment Partners va fi integrată în Goldman Sachs Asset Management, cei peste 900 de angajaţi ai companiei urmând să se alăture Goldman Sachs, iar Olanda va deveni o locaţie importantă în cadrul activităţilor europene ale americanilor.

Tranzacţia aduce activele sub supraveghere ale Goldman Sachs la aproximativ 2.800 de miliarde de dolari, adică în primii cinci administratori activi de active la nivel global, din care 600 mld.

Gigantul bancar american Goldman Sachs a anunţat luni finalizarea achiziţiei NN Investment Partners, administrator de fonduri mutuale cu prezenţă inclusiv în România, unde gestionează fonduri precum NN International Romanian Equity, NN International Romanian Bond, de la olandezii de la NN Group pentru 1,7 miliarde de euro. Operaţiunile NN IP în România sunt conduse de Milan Pruşan din martie 2016.

Astfel, NN Investment Partners va fi integrată în Goldman Sachs Asset Management, cei peste 900 de angajaţi ai companiei urmând să se alăture Goldman Sachs, iar Olanda va deveni o locaţie importantă în cadrul activităţilor europene ale americanilor.

Tranzacţia aduce activele sub supraveghere ale Goldman Sachs la aproximativ 2.800 de miliarde de dolari, adică în primii cinci administratori activi de active la nivel global, din care 600 mld. dolari în Europa. Potrivit datelor de la decembrie 2021, NN IP România avea active de 840 mil. euro.

“Această achiziţie avansează angajamentul nostru de a plasa sustenabilitatea în centrul platformei noastre de investiţii. Ea adaugă amploare francizei noastre de clienţi europeni şi ne extinde poziţia de lider în gestionarea activelor de asigurări. Suntem încântaţi să primim în cadrul Goldman Sachs echipa talentată de la NN Investment Partners, un centru de excelenţă în domeniul investiţiilor sustenabile, şi împreună ne vom concentra pe furnizarea de valoare pe termen lung pentru clienţii şi acţionarii noştri”, spune David Solomon, preşedinte şi director general al Goldman Sachs. Achiziţia NN IP a fost anunţată în august 2021.

Ca parte a tranzacţiei, Goldman Sachs Asset Management a încheiat un acord de parteneriat strategic pe termen lung cu NN Group pentru a gestiona un portofoliu de active de aproximativ 180 de miliarde de dolari, ceea ce reflectă puterea capacităţilor globale de gestionare a activelor de asigurări şi a francizei de alternative a afacerii.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!