3.7 C
București
duminică, decembrie 8, 2024

Banking & Servicii financiare – iBanFirst România raportează o creştere de 97% a serviciilor de acoperire a riscului valutar în 2023, pe fondul nevoii de management al riscului din partea companiilor româneşti implicate în comerţul internaţional – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

iBanFirst, unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale pentru companii, prezent în 10 ţări europene, a înregistrat anul trecut o creştere de 97% a serviciilor de acoperire a riscului valutar furnizate companiilor româneşti, pe fondul incertitudinilor economice globale şi a îngrijorărilor legate de stabilitatea pieţei valutare.

„Interesul ridicat pentru soluţiile noastre de hedging în 2023 demonstrează importanţa acestora pentru activitatea companiilor româneşti în contextul incertitudinilor geopolitice, în special criza din Ucraina şi Orientul Mijlociu, şi a dificultăţilor generate de inflaţie.

Companiile care au apelat la instrumentele noastre, cum ar fi contractele forward, au dat dovadă de rezilienţă, reuşind nu doar să îşi protejeze marjele de profit, ci şi să îşi extindă operaţiunile pe plan internaţional”, a comentat Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

iBanFirst, unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale pentru companii, prezent în 10 ţări europene, a înregistrat anul trecut o creştere de 97% a serviciilor de acoperire a riscului valutar furnizate companiilor româneşti, pe fondul incertitudinilor economice globale şi a îngrijorărilor legate de stabilitatea pieţei valutare.

Fintechul se aşteaptă ca cererea pentru soluţii de risk management să crească şi mai mult în acest an. Principalii factori care vor influenţa deciziile financiare ale companiilor rămân stabilitatea geopolitică, gestionarea inflaţiei, rezistenţa economică şi colaborarea strategică.

„Interesul ridicat pentru soluţiile noastre de hedging în 2023 demonstrează importanţa acestora pentru activitatea companiilor româneşti în contextul incertitudinilor geopolitice, în special criza din Ucraina şi Orientul Mijlociu, şi a dificultăţilor generate de inflaţie. Companiile care au apelat la instrumentele noastre, cum ar fi contractele forward, au dat dovadă de rezilienţă, reuşind nu doar să îşi protejeze marjele de profit, ci şi să îşi extindă operaţiunile pe plan internaţional”, a comentat Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

Confruntate cu efectele crizei geopolitice, companiile româneşti implicate în comerţul internaţional, cu activităţi în industrii diverse cum ar fi agricultură, retail şi IT, au integrat în strategiile lor financiare instrumentele de acoperire a riscului (hedging), în special la contractele forward. Aceste contracte au un rol esenţial în atenuarea impactului volatilităţii valutare asupra veniturilor şi cheltuielilor bugetate, oferind companiilor un mecanism sigur de a-şi securiza cursurile de schimb valutar pentru plăţile internaţionale viitoare.

În 2023, soluţiile de risk management au generat aproximativ 40% din veniturile iBanFirst pe piaţa locală, respectiv o medie de 50% în regiunea CEE, fiind cel mai dinamic serviciu la nivel regional. Companiile româneşti se folosesc de aceste servicii în cadrul relaţiilor comerciale cu parteneri din Uniunea Europeană, Turcia şi SUA. De asemenea, există o creştere considerabilă a volumului de comerţ cu China.

„Cererea semnificativă pentru soluţiile noastre de gestionare a riscului în România, Bulgaria şi Ungaria subliniază nevoia acută a întreprinderilor din regiune de a beneficia de servicii transparente şi eficiente. În 2024, iBanFirst îşi menţine angajamentul faţă de companiile româneşti de a le ajuta să navigheze fluctuaţiile valutare şi să efectueze tranzacţii internaţionale fără probleme cu partenerii lor străini, asigurându-le astfel oportunităţi de creştere globală”, declară Johan Gabriels, Director Regional iBanFirst.

În opinia analiştilor de la iBanFirst, factorii cheie care vor influenţa deciziile financiare ale companiilor româneşti în 2024 sunt stabilitatea geopolitică, gestionarea inflaţiei, rezilienţa economică şi colaborarea strategică.

Înfiinţat în anul 2016, iBanFirst este susţinut financiar de banca franceză de investiţii Bpifrance, de liderii europeni în investiţii de capital de risc Elaia şi Xavier Niel, precum şi de fondul de investiţii american Marlin Equity Partners. Ca instituţie de plată reglementată de Banca Naţională a Belgiei, iBanFirst are autorizaţia de a opera pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

 



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!