10 C
București
luni, martie 27, 2023

Banking & Servicii financiare – În faţa dificultăţilor în creştere şi temerilor privind o viitoare recesiune, companiile din Europa şi SUA operează disponibilizări şi încetinesc angajările – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Scumpirea creditului, accelera rea inflaţiei, războiul din Ucraina, criza energiei, blocajele de la nivelul lanţurilor de aprovizionare determi nă companiile europene şi americane să ia decizii dificile.

Multe companii din sector se re orientează, retrăgându-se de pe anu mite pieţe, îngheţând angajările, rea li zând reorganizări şi bineînţeles a nun ţând disponibilizări semnificative.

Retailerul de maşini second-hand Cazoo îşi reduce personalul cu 15%, fiind afectate 750 de locuri de muncă, în timp ce platformele de livrare de mân care Getir şi Gorillas disponibili zea ză 4.500 şi respectiv 300 de angajaţi.

Scumpirea creditului, accelera­rea inflaţiei, războiul din Ucraina, criza energiei, blocajele de la nivelul lanţurilor de aprovizionare determi­nă companiile europene şi americane să ia decizii dificile.

În Europa, multe start-up-uri în­tâmpină dificultăţi semnificative. După ani de investiţii uriaşe în com­panii tech, dobânzile sunt în creştere şi anunţurile privind finanţări majore încetinesc. La aceasta se adaugă pre­siunile generate de războiul din Ucraina, perturbarea lanţurilor de aprovizionare şi inflaţia în creştere, notează Euronews.

Multe companii din sector se re­orientează, retrăgându-se de pe anu­mite pieţe, îngheţând angajările, rea­li­zând reorganizări şi bineînţeles a­nun­ţând disponibilizări semnificative.

Retailerul de maşini second-hand Cazoo îşi reduce personalul cu 15%, fiind afectate 750 de locuri de muncă, în timp ce platformele de livrare de mân­care Getir şi Gorillas disponibili­zea­ză 4.500 şi respectiv 300 de angajaţi.

Şi producătorii europeni de tur­bine eoliene anunţă disponibilizări din cauza costurilor în creştere, po­trivit Financial Times.

General Electric Renewables şi Siemens Gamesa au anunţat redu­ceri ale numărului de locuri de mun­că în ultimele săptămâni în condiţiile în care aceştia se confruntă cu pro­ble­me legate de lanţul de aprovizio­nare şi preţuri în creştere pentru materiale cheie.

În SUA, cel mai recent anunţ pri­vind viitoare disponibilizări vine din partea producătorului de semicon­duc­toare Intel, care plănuieşte o reducere majoră a numărului de angajaţi, probabil de ordinul miilor, în faţa încetinirii pieţei PC-urilor, no­tează Bloomberg.

Compania şi-a redus în iulie estimările privind vânzările şi profitul anual. Inflaţia situată la maxime pe decenii şi redeschiderea birourilor şi şcolilor au determinat oamenii să cheltuiască mai puţin pe PC-uri.

Producătorii de semiconductoare sunt de asemenea sub presiune din cauza restricţiilor de pe piaţa chineză şi războiului din Ucraina, care afectează cererea.

Şi sectorul american imobiliar se pregăteşte de disponibilizări însemnate, după ce scumpirea creditului a redus dramatic vânzările de locuinţe, conform Financial Times.

Un raport recent a găsit că disponibilizările sunt în creştere în rândul companiilor americane, ultim semn că piaţa solidă a muncii din SUA îşi temperează creşterea, relatează USA Today.

În total, angajatorii americani au anunţat eliminarea a aproape 30.000 de locuri de muncă luna trecută, o creştere de 68% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi cu 46% mai mult decât în luna anterioară. Angajatorii au anunţat planuri de angajare a 380.014 muncitori, cel mai scăzut total pe septembrie din 2011.

Închiderile au reprezentat principalul motiv pentru disponibilizările din septembrie, urmat de reducerea costurilor, condiţiile de pe pieţe şi scăderea cererii.

Încetinirea pieţei rezidenţiale şi majorările de dobânzi au dus la disponibilizări în rândul bancherilor, iar temerile privind recesiunea determină companii din variate sectoare să-şi reevalueze nivelul personalului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!