24.7 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Banking & Servicii financiare – Indicatorul Social de Referință (ISR) va fi actualizat în 2023. Adrian Câciu: Am avut lucruri de rezolvat în 2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Capital > Piață financiară > Indicatorul Social de Referință (ISR) va fi actualizat în 2023.

Ministrul Finanțelor promite că acesta va fi actualizat anul viitor, explicând, într-o conferință de presă de la Giurgiu, motivele pentru care actualizarea nu a putut avea loc în 2022.

Ministrul Finanțelor Publice spune că Indicatorul Social de Referință (ISR) nu a crescut anul acesta deoarece Executivul a avut alte priorități, dar și din cauză că acesta a ”moștenit” un spațiu fiscal extrem de mic de la fosta guvernare...

Indicatorul Social de Referință (ISR) va fi actualizat în 2023. Adrian Câciu: Am avut lucruri de rezolvat în 2022

Adrian Câciu a arătat care sunt motivele pentru care Indicatorul Social de Referință (ISR) nu a fost majorat în acest an, subliniind că anul viitor va exista o altă abordare în acest sens.

Indicatorul Social de Referință (ISR) este responsabil pentru ajutorul social, alocația pentru susținerea familiei, alocația lunară de plasament, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap indiferent dacă sunt adulți sau copii, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului, nivelul minim al indemnizației de acomodare, sprijinul pentru adoptatori și ajutorul pentru refugiați.

Ministrul Finanțelor Publice spune că Indicatorul Social de Referință (ISR) nu a crescut anul acesta deoarece Executivul a avut alte priorități, dar și din cauză că acesta a ”moștenit” un spațiu fiscal extrem de mic de la fosta guvernare.

”Legat de Indicatorul Social de Referinţă, analiza pe care am făcut-o la început de an ne-a dus către alte priorităţi mult mai necesare. A fost pachetul social, a fost partea de alocaţii, a apărut şi situaţia aceasta complicată, conflictul din Ucraina.

Ce pot să vă zic este cu siguranţă în 2023 va fi o nouă abordare cu privire la ISR la nivelul acestui an.

Noi a avut acea discuţie, chiar şi la momentul creării coaliţiei cu privire la actualizarea acestui indicator, dar uitându-ne la lista de priorităţi şi lucruri de rezolvat din spate şi spaţiul fiscal deosebit de redus care a fost lăsat de vechea guvernare, a fost oarecum amânată această decizie în 2022”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, în cadrul unei conferințe de presă de duminică, de la Giurgiu.

Indicatorul Social de Referință (ISR) se majorează anual

Indicatorul Social de Referință (ISR) se majorează anual, la data de 1 martie, arată Legea nr. 225/2021. Legea mai arată că această majorare trebuie făcută cu rata anuală a inflaţiei, indicator definitiv comunicat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Amintim că în acest an, rata medie anuală a inflației, care a stat la baza stabilirii noilor sume pentru prestațiile sociale și beneficiile de asistență socială, a fost de 5,1%.

Procentul anterior precizat a dus la creșterea Indicatorului Social de Referință (ISR) cu 25,5 lei. Concret, acesta era de 500 de lei, iar acum este 525,5 lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!