2.6 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Banking & Servicii financiare – Indicele Plăţilor Digitale 2021 Mastercard: România a obţinut 49 de puncte din 100 pentru capitolul Cunoştinţe despre plăţi digitale. Consumatorii vor să încerce noi metode de plată, dar consideră numerarul mai sigur – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Indicele Plăţilor Digitale 2021 Mastercard: România a obţinut 49 de puncte din 100 pentru capitolul Cunoştinţe despre plăţi digitale.

Conform Indicelui Plăţilor Digitale 2021, o metodologie dezvoltată de Mastercard, care analizează evoluţia plăţilor digitale la nivel naţional, România a obţinut 49 de puncte din 100 pentru sub-indicele Cunoştinţe.

 Românii sunt în general dispuşi să încerce noi metode de plată, respectiv plăţile digitale, dar foarte mulţi consumatori nu înţeleg încă pe deplin cum funcţionează şi care sunt avantajele acestor metode, percepând în continuare plata în numerar ca fiind mai convenabilă şi mai sigură, arată un studiu realizat de Mastercard.

„Rezultatele studiului ne arată că, deşi românii sunt, în general, deschişi să adopte plăţile digitale, foarte mulţi consumatori nu înţeleg încă pe deplin cum funcţionează şi care sunt avantajele acestor noi metode de plată. Ca atare, este nevoie în continuare de iniţiative consistente şi pe termen lung, de educaţie financiară pentru toate vârstele; cu precădere pentru noile generaţii, copii şi adolescenţi, care devin în curând eligibili ca posesori de carduri, dar şi pentru seniori şi persoanele din mediul mic urban şi rural. Acest obiectiv merge în paralel cu nevoia de dezvoltare a infrastructurii, convergenţa fiind în creşterea gradului de educaţie şi incluziune financiară în România”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia.

Conform Indicelui Plăţilor Digitale 2021, o metodologie dezvoltată de Mastercard, care analizează evoluţia plăţilor digitale la nivel naţional, România a obţinut 49 de puncte din 100 pentru sub-indicele Cunoştinţe.

Acesta analizează înţelegerea metodelor de plată digitale, nivelul de familiaritate al consumatorilor cu anumiţi furnizori de soluţii de plată, percepţiile acestora cu privire la confortul şi securitatea oferite de metodele electronice de plată şi nivelul de încredere în soluţii şi provideri.

Sub-indicele urmăreşte trei componente: conoaşterea generală a metodelor de plată digitale, intenţia de a le folosi şi cunoştinţele practice despre cum se folosesc plăţile fără numerar, fiecare cu o pondere egală în punctajul final.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!