33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Banking & Servicii financiare – Informaţie de ultimă oră despre pensii! Marius Budăi a dat vestea cea mare. Se întâmplă în 2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Vom face tot ce ţine de noi ca până la 31 decembrie să terminăm această primă evaluare a dosarelor”, a spus ministrul Muncii la România TV.

Cinci milioane de pensii se află în prezent în recalculare la Ministerul Muncii, în timp ce 2,5 milioane de dosare au fost deja evaluate, mai spune sursa anterior citată.

Cealaltă măsură se referă de voucherele de 700 de lei pe care pensionarii cu venituri mici le vor primi.

Anunțul momentului despre pensii! Marius Budăi a spus-o clar. Toți pensionarii trebuie să știe

Marius Budăi a vorbit despre evaluarea dosarelor și spune că o primă evaluare în acest sens va avea loc până la finalul acestui an, subliniind că procesul nu este unul facil.

„Nu am spus niciodată că acest proces este un proces facil. Apreciez efortul tuturor colegilor mei din casele de pensii din ţară.

Vom face tot ce ţine de noi ca până la 31 decembrie să terminăm această primă evaluare a dosarelor”, a spus ministrul Muncii la România TV.

Ministrul Marius Budăi a mai spus că recalcularea finală va avea loc după ce va fi terminat contractul de asistență cu Banca Mondială.

”Este şi o preluare de date în programul informatic, o separare a stagiilor de cotizare contributive cu stagiile de cotizare asimilarte, o separare a sumelor primite ca sporuri care au fost luate în calcul la baza de calcul a punctajului mediu anual faţă de sporurile care nu au avut caracter permanent.

E o pregătire a ceea ce va fi recalcularea finală, după ce vom termina de derulat contractul de asistenţă cu Banca Mondială, pentru că ştim că tot sistemul de pensii, inclusiv cel militar, şi salarizarea sunt prinse ca reforme în PNRR”, mai spune ministrul Muncii.

Cinci milioane de pensii se află în prezent în recalculare la Ministerul Muncii, în timp ce 2,5 milioane de dosare au fost deja evaluate, mai spune sursa anterior citată.

Marius Budăi, explicații privind o posibilă creștere a pensiilor militarilor

În ceea ce privește o posibilă majorare a pensiilor militarilor, ministrul Marius Budăi a declarat că ”fiecare ministru îşi face analiza şi prin memorandumul pe care l-am aprobat în decembrie în Guvern vom actualiza săptămâna viitoare sau cel târziu în două săptămâni”.

”Toate ministerele de resort care gestionează pensii vor fi cuprinse în această reformă şi vor avea parte de asistenţă tehnică din partea Băncii Mondiale. Vom avea discuţii cu Banca Mondială, Comisia Europeană şi noi, Guvernul, şi vom vedea unde se ajunge”, a mai spus șeful de la Muncă.

Modalitatea în care vor fi repartizate voucherele de 700 de lei

Pe această temă, Marius Budăi a precizat că există două măsuri și că una dintre ele reprezintă voucherele electronice, cele care vor fi repartizate românilor de luna viitoare.

”Sunt două măsuri – una sunt acele vouchere electronice, acele carduri care vor fi repartizate către cetăţeni începând cu luna iunie. Vor fi sumele livrate afertent lunii iunie, august, octombrie şi decembrie”, mai spune ministru.

Cealaltă măsură se referă de voucherele de 700 de lei pe care pensionarii cu venituri mici le vor primi. Prin venituri mici, autoritățile se referă la pensii până în 2.000 de lei.

”A treia măsură este acel 700 de lei pentru pensionarii cu venituri până în 2000 de lei. Deja de ieri, OUG a ieşit din avizare internă din Ministerul Muncii. A plecat către celelalte ministere. Săptămâna viitoare o voi avea în şedinţa de Guvern.

Când calculăm la casa naţională pensiile şi procedurile de plată a pensiilor pentru luna iunie, iulie, să avem şi cei 700 de lei trecuţi pe cupon. La fel ca în ianuarie, în ziua în care vor primi pensia, vor primi şi acest sprijin de 700 de lei”, a mai spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!