3.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Banking & Servicii financiare – Investițiile nete, în creștere cu 6,1% în primele nouă luni ale anului – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Sursa: insse.ro În trimestrul trei al acestui an, comparativ cu trimestrul trei din 2020, investiţiile nete realizate în economia naţională au fost de 30,3 miliarde de lei, în scădere cu 0,4%, reducere înregistrată la elementul de structură alte cheltuieli cu 24,2%. A crescut numărul de locuințe date în folosință Pe de altă parte, Institutul Naţional de Statistică a anunțat tot vineri că numărul locuinţelor date în folosinţă în primele nouă luni ale anului... Potrivit sursei citate, repartiţia pe surse de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, din ianuarie şi până la finele lunii septembrie, a crescut atât numărul locuinţelor realizate din fonduri private (+1.117 locuinţe), cât şi numărul locuinţelor realizate din fonduri publice (+14 locuinţe), faţă de intervalul similar din 2020. Sursa: insse.ro Totodată, distribuţia în profil regional pune în evidenţă o creştere a numărului de locuinţe terminate în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord – Est (+1.217 locuinţe)...

Investiţiile nete în economia naţională au crescut cu 6,1% în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2020, potrivit unui comunicat transmis vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În valori absolute, investiţiile în primele nouă luni s-au ridicat la 78,7 miliarde de lei.

Sursa: insse.ro

Cele mai mari creşteri au fost la lucrările de construcţii noi, cu 10,5%, şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport), cu 4,8%. La elementul de structură alte cheltuieli a avut loc o scădere cu 9,5%.

Sursa: insse.ro

În trimestrul trei al acestui an, comparativ cu trimestrul trei din 2020, investiţiile nete realizate în economia naţională au fost de 30,3 miliarde de lei, în scădere cu 0,4%, reducere înregistrată la elementul de structură alte cheltuieli cu 24,2%.

Sursa: insse.ro

Creşteri au avut loc la elementele de structură: lucrări de construcţii noi cu 2,9% şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 1,3%.

A crescut numărul de locuințe date în folosință

Pe de altă parte, Institutul Naţional de Statistică a anunțat tot vineri că numărul locuinţelor date în folosinţă în primele nouă luni ale anului, la nivel naţional, s-a majorat cu 2,33%, până la 49.621, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020.

Astfel, în intervalul 1 ianuarie – 30 septembrie 2021, cele mai multe locuinţe au fost predate în mediul urban, având o pondere de 61,2% din total.

La nivel general, raportat la perioada de referinţă, au fost date în folosinţă 49.621 de locuinţe, în creştere cu 1.131 de locuinţe.

Potrivit sursei citate, repartiţia pe surse de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, din ianuarie şi până la finele lunii septembrie, a crescut atât numărul locuinţelor realizate din fonduri private (+1.117 locuinţe), cât şi numărul locuinţelor realizate din fonduri publice (+14 locuinţe), faţă de intervalul similar din 2020.

Sursa: insse.ro

Totodată, distribuţia în profil regional pune în evidenţă o creştere a numărului de locuinţe terminate în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord – Est (+1.217 locuinţe), Vest (+458), Sud – Muntenia (+174) şi Sud – Vest Oltenia (+151).

Pe de altă parte, scăderi ale numărului de locuinţe terminate s-au consemnat în regiunile de dezvoltare: Centru (-706 locuinţe), Nord – Vest (-139), BucureştiIlfov (-14) şi Sud – Est (-10).

Datele INS relevă faptul că, în trimestrul III al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2020, pe medii de rezidenţă, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (59,5%), în timp ce numărul locuinţelor realizate din fonduri private s-a diminuat cu 465 locuinţe, dar au crescut cele din fonduri publice (+6).

Distribuţia în profil regional, în perioada analizată, evidenţiază o creştere a numărului locuinţelor terminate în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord – Est (+228 locuinţe) şi Sud – Vest Oltenia (+89). Scăderi s-au consemnat în Sud – Muntenia (-205 locuinţe), Bucureşti – Ilfov (-180), Vest (-177), Nord – Vest (-140), Sud – Est (-49) şi Centru (-25).

Sursa: insse.ro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!