24.2 C
București
duminică, august 14, 2022

Banking & Servicii financiare – JLL România, consultant imobiliar: Vânzările rezidenţiale vor trece printr-o perioadă de stagnare şi de corecţie, pe fondul înăspririi condiţiilor de creditare, a inflaţiei şi creşterii preţurilor. În schimb, închirierile cresc mai accelerat – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un calcul realizat de experţii companiei arată că pentru un apartament de 100.000 de euro + TVA 19% în T1 2021, rata lunară era de 2.255 lei, la un avans de 15% şi o rată de politică monetară de 1,25%.

În primul trimestru din 2022, pentru acelaşi preţ al apartamentului, respectiv 100.000 euro + TVA 5%, rata lunară se ridică la 2.471 lei, ceea ce înseamnă un plus de 8% faţă de T1 2021, fără a lua în considerare creşterea preţurilor de pe piaţă, iar rata de politică monetară a ajuns la 3%.

Piaţa vânzărilor rezidenţiale va trece printr-o perioadă de stagnare şi de corecţie, pe măsură ce condiţiile de creditare mai aspre, inflaţia şi creşterea costurilor de construcţie vor schimba comportamentul de consum în următoarele luni şi vor tempera achiziţiile majore, sunt de părere analiştii JLL.

În opinia lor, se observă deja o tendinţă de creştere mult mai rapidă pe zona de închirieri, comparativ cu vânzările de apartamente.

„Fiecare ciclu economic are caracteristicile sale, iar achiziţia de proprietăţi imobiliare va fi întotdeauna o formă de investiţii. Piaţa imobiliară actuală traversează o serie de provocări pe planuri diferite, însă considerăm că pentru acest sector întregul mix de factori reprezintă o perioadă de reaşezare şi de corecţie. Apariţia conflictului din Ucraina a influenţat categoric activitatea pe segmentul de vânzare, care se afla pe un trend ascendent înainte de acest eveniment. Pe de altă parte, observăm performanţe însemnate pe zona de închirieri, care au potenţialul de a evolua într-un ritm mult mai rapid decât până acum. Printre oportunităţile pe care deja le constatăm se numără dezvoltarea cu viteză a segmentului built-to-rent – ansambluri rezidenţiale destinate exclusiv închirierii”, spune Andreea Hamza, Director al Departamentului de Living, JLL România.

Un calcul realizat de experţii companiei arată că pentru un apartament de 100.000 de euro + TVA 19% în T1 2021, rata lunară era de 2.255 lei, la un avans de 15% şi o rată de politică monetară de 1,25%. În primul trimestru din 2022, pentru acelaşi preţ al apartamentului, respectiv 100.000 euro + TVA 5%, rata lunară se ridică la 2.471 lei, ceea ce înseamnă un plus de 8% faţă de T1 2021, fără a lua în considerare creşterea preţurilor de pe piaţă, iar rata de politică monetară a ajuns la 3%. Incluzând şi creşterea preţurilor de pe piaţă, rata lunară ajunge la 2.718 lei, +17% faţă de anul trecut.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!