3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Banking & Servicii financiare – Joe Biden îi nominalizează la cârma băncii centrale americane pe Jerome Powell, cel care a orchestrat recuperarea economică din era Covid-19 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Ratele mici ale dobânzilor au fost încurajate într-o perioadă în care activităţile economice s-au oprit de-a lungul ţării, iar achiziţiile de active au facilitat rapid funcţionarea pieţei şi... „Powell a arătat aptitudini stabile de lider în timpul unei perioade fără precedent, care a inclus cel mai mare declin economic din istoria modernă şi atacuri asupra independenţei Rezervei Federale”... Performanţa şefului Rezervei Federale Jerome Powell din timpul crizei generate de coronavirus a fost suficientă pentru a câştiga susţinerea preşedintelui Joe Biden, transmite Business Insider..

Performanţa şefului Rezervei Federale Jerome Powell din timpul crizei generate de coronavirus a fost suficientă pentru a câştiga susţinerea preşedintelui Joe Biden, transmite Business Insider.

Preşedintele SUA vrea ca Powell să obţină un an doilea mandat în calitate de lider al băncii centrale americane. Dacă Powell va fi confirmat de Senat, va petrece încă patru ani la cârma Rezervei Federale şi va face parte din Boardul de Guvernatori al Fed. Nominalizarea vine înainte de deadline-ul primului mandat (februarie 2022).

„Powell a arătat aptitudini stabile de lider în timpul unei perioade fără precedent, care a inclus cel mai mare declin economic din istoria modernă şi atacuri asupra independenţei Rezervei Federale”, reiese dintr-o declaraţie a Casei Albe.

Powell a orchestrat strategia băncii centrale şi a adoptat o serie fără precedent de politici monetare pe măsură ce ţara a intrat în lockdown în martie 2020. Fed-ul a redus ratele dobânzilor la un minim istoric şi a cheltuit miliarde de dolari pentru a susţine pieţele în timpul recesiunii.

În mare parte, eforturile au fost văzute cu ochi buni de către analişti, întrucât au ajutat economia şi au ţinut sistemul financiar pe linia de plutire. Însă la început, criticii scoteau în evidenţă faptul că răspunsul instituţiei – cu precădere crearea facilităţilor de împrumut în caz de urgenţă – a depăşit parametrii setaţi de recesiunile anterioare.

Achiziţia de titluri de trezorerie şi titluri garantate cu ipoteci a fost de asemenea criticată pentru că ar fi umflat preţurile activelor şi ar fi alimentat o piaţă imobiliară deja fierbinte.

Totuşi, majoritatea reacţiilor cu privire la Powell au fost mai degrabă pozitive. Ratele mici ale dobânzilor au fost încurajate într-o perioadă în care activităţile economice s-au oprit de-a lungul ţării, iar achiziţiile de active au facilitat rapid funcţionarea pieţei şi, deşi programele de creditare nu au fost utilizate în totalitate, crearea lor a dus la reducerea costurilor de împrumut pentru businessurile mici, afectate pe pandemie.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!