30.1 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Banking & Servicii financiare – La o zi după ce a declarat stare de urgenţă în Ungaria, Viktor Orban anunţă suprataxarea băncilor şi marilor companii private. “Vom obliga băncile, asiguratorii, marile lanţuri de magazine, industria energetică şi firmele comerciale, companiile de telecomunicaţii şi companiile aeriene să plătească o mare parte din profiturile lor suplimentare în două fonduri de stat” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

La o zi după ce a declarat stare de urgenţă în Ungaria, Viktor Orban anunţă suprataxarea băncilor şi marilor companii private.

Guvernul Ungariei va impune impozite excepţionale pe "profiturile suplimentare" ale băncilor şi ale marilor companii private în încercarea de a limita deficitul bugetar în creştere, recurgând din nou la o politică care l-a ajutat pe Viktor Orban să evite creşterea taxelor pentru familii...

Premierul Orban a anunţat pe pagina sa de Facebook că băncile şi companiile care fac "profituri suplimentare", pe fondul situaţiei dificile a războiului din Ucraina şi a creşterii preţurilor, vor trebui să contribuie la costurile de întărire a armatei şi la finanţarea plafoanelor la facturile de energie ale gospodăriilor...

Guvernul Ungariei va impune impozite excepţionale pe “profiturile suplimentare” ale băncilor şi ale marilor companii private în încercarea de a limita deficitul bugetar în creştere, recurgând din nou la o politică care l-a ajutat pe Viktor Orban să evite creşterea taxelor pentru familii.

Premierul Orban a anunţat pe pagina sa de Facebook că băncile şi companiile care fac “profituri suplimentare”, pe fondul situaţiei dificile a războiului din Ucraina şi a creşterii preţurilor, vor trebui să contribuie la costurile de întărire a armatei şi la finanţarea plafoanelor la facturile de energie ale gospodăriilor.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce guvernul lui Orban a obţinut puteri speciale prin declararea stării de urgenţă din cauza războiului.

Orban a adăugat că taxele excepţionale se vor aplica în 2022 şi 2023. El a spus că va exista o limită de timp pentru aceste taxe, dar unele dintre taxele sale speciale anterioare au devenit o parte durabilă a regimului fiscal.

Orban a ajuns la putere în 2010 şi a câştigat un al patrulea mandat consecutiv la alegerile de luna trecută cu o victorie zdrobitoare, după o serie de cheltuieli preelectorale.

El a declarat că toate detaliile vor fi prezentate joi.

“Vom obliga băncile, asiguratorii, marile lanţuri de magazine, industria energetică şi firmele comerciale, companiile de telecomunicaţii şi companiile aeriene să plătească o mare parte din profiturile lor suplimentare în două fonduri de stat”, a declarat Orban. Cele două fonduri ar urma să finanţeze costurile plafonării preţurilor la energie pentru gospodării şi dezvoltarea armatei.

Orban a stabilizat economia cu o serie de taxe excepţionale aplicate băncilor, firmelor de retail şi companiilor energetice după 2010, care au contribuit la reducerea deficitului, dar au erodat încrederea investitorilor.

Forintul a scăzut brusc la 394 faţă de euro până la ora 1710 GMT în urma comentariilor lui Orban, de la aproximativ 389 înainte, în timp ce acţiunile OTP Bank s-au prăbuşit cu 4,69% în prima parte a zilei de miercuri.

Analiştii au declarat că plafonarea facturilor la energie şi fondul de dezvoltare a armatei sunt două elemente uriaşe, care se ridică la mult peste 1.000 de miliarde de forinţi, iar diavolul va fi în detalii.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!