5.9 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Banking & Servicii financiare – Lichidatorul Enron care supraveghează falimentul FTX a rămas fără cuvinte: „Nu am văzut niciodată așa ceva” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ray a spus că o ”parte substanţială” a activelor deţinute de FTX ar putea fi ”dispărute sau furate”, în urma unor rapoarte larg răspândite pe reţelele sociale despre furtul a sute de milioane de criptomonede...

Ray a remarcat că multe dintre companiile din Grupul FTX, în special cele din Antigua și Bahamas, nu au avut o guvernanță corporativă adecvată și multe nu au ținut niciodată ședințe de Consiliu.

”Practicile de management ale lui Bankman-Fried și FTX au inclus utilizarea unui cont de e-mail de grup nesecurizat ca utilizator root, pentru a accesa chei private confidențiale și date critice sensibile pentru companiile Grupului FTX din întreaga lume, absența reconcilierii zilnice a pozițiilor pe blockchain...

John Ray III, noul CEO al companiei de tranzacționare de criptomonede FTX, care a supravegheat în trecut falimentul Enron, a spus că, în cazul FTX, nu a văzut niciodată un astfel de „eșec complet” al controlului corporativ, potrivit presei internaţionale.

Într-un dosar la tribunalul de faliment din SUA pentru districtul Delaware, John Ray III a declarat că, în cazul FTX,  există o „absență completă a informațiilor financiare de încredere”.

Ray a criticat dur pe Bankman-Fried, fosutl şef FTX, și echipa sa de management pentru ceea ce au fost descrise drept controale neglijente ale sistemelor și conformității cu reglementările.

Ray a spus că o ”parte substanţială” a activelor deţinute de FTX ar putea fi ”dispărute sau furate”, în urma unor rapoarte larg răspândite pe reţelele sociale despre furtul a sute de milioane de criptomonede.

„Niciodată în cariera mea, în cei 40 de ani de experiență juridică și de restructurare, nu am văzut un eșec atât de complet al controalelor corporative și o absență atât de totală a informațiilor financiare demne de încredere aşa cum a avut loc aici”, a spus Ray, adăugând: „De la integritatea sistemelor compromise și supravegherea reglementară defectuoasă în străinătate, până la concentrarea controlului în mâinile unui grup foarte mic de indivizi neexperimentați, nesofisticați și potențial compromişi, această situație este fără precedent.”

Ray a remarcat că multe dintre companiile din Grupul FTX, în special cele din Antigua și Bahamas, nu au avut o guvernanță corporativă adecvată și multe nu au ținut niciodată ședințe de Consiliu. Grupul a avut, de asemenea, eșecuri procedurale de gestionare a numerarului, inclusiv absența unei liste precise de conturi bancare și semnatari de conturi. De asemenea, nu s-a acordat suficientă atenție bonității partenerilor bancari.

”Practicile de management ale lui Bankman-Fried și FTX au inclus utilizarea unui cont de e-mail de grup nesecurizat ca utilizator root, pentru a accesa chei private confidențiale și date critice sensibile pentru companiile Grupului FTX din întreaga lume, absența reconcilierii zilnice a pozițiilor pe blockchain, utilizarea software-ului pentru a ascunde utilizarea abuzivă a fondurilor clienților”.

Ray a mai spus că o parte din misiunea sa ar fi să implementeze controale și standarde corporative de bază, cum ar fi ”contabilitatea, auditul, managementul numerarului, securitatea cibernetică, resursele umane, managementul riscurilor, protecția datelor și alte sisteme care nu existau într-un grad adecvat înainte de numirea mea”.

Ray a abordat, de asemenea, şi utilizarea fondurilor corporative pentru a plăti locuințe și alte articole pentru angajați.

„În Bahamas, înțeleg că fondurile corporative ale grupului FTX au fost folosite pentru a cumpăra case și alte articole personale pentru angajați și consilieri. Înțeleg că nu pare să existe documente pentru unele dintre aceste tranzacții ca împrumuturi și că anumite bunuri imobiliare au fost înregistrate în nume personal al acestor angajați și consilieri în evidențele din Bahamas”, a spus el.

Ray a fost numit CEO al FTX cu mai puțin de o săptămână în urmă, când compania a depus cerere de protecție în caz de faliment, iar CEO-ul și fondatorul său Sam Bankman-Fried și-a dat demisia.

Coordonând cu autorităţile de reglementare, a scris Ray, procesul de faliment în cadrul legii Capitolul 11 ​​va examina acţiunile lui Bankman-Fried în legătură cu prăbuşirea FTX.

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!