4.1 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Banking & Servicii financiare – Lovitură pentru românii cu pensii sub 1500 de lei! Pot pierde sute de lei. S-a decis acum – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Românii care au primit voucherele sociale pentru alimente într-o lună în care veniturile au fost mai mici decât pragul respectiv, iar luna următoare veniturile se majorează, riscă să piardă banii.

„Beneficiarii care nu vor mai îndeplini criteriile de eligibilitate (condiția referitoare la venitul maxim lunar) nu vor mai primi sumele programate să fie virate pe carduri în lunile august, octombrie și decembrie 2022.

Regula este valabilă și pentru românii care înainte aveau venituri mai mari decât pragul stabilit prin OUG 63/2022 („cele mai afectate categorii principale de populație rămân pensionarii, ale căror venituri au o valoare mai mică de 1.500 lei...

Anunț imporant pentru cei cu pensii sub 1500 de lei! Pot pierde o sumă însemnată de bani. Este vorba de riscul de a rămâne fără voucherele pentru alimente. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, a avertizat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor pot suferi modificări de la lună la lună. Românii care au primit voucherele sociale pentru alimente într-o lună în care veniturile au fost mai mici decât pragul respectiv, iar luna următoare veniturile se majorează, riscă să piardă banii. Sumele se află pe cardul din programul „Sprijin pentru România”.

„Beneficiarii care nu vor mai îndeplini criteriile de eligibilitate (condiția referitoare la venitul maxim lunar) nu vor mai primi sumele programate să fie virate pe carduri în lunile august, octombrie și decembrie 2022. Cardurile vor putea să rămână în posesia beneficiarilor, nefiind necesar ca ele să fie returnate către unitatea emitentă”, a explicat MIPE, conform infofinanciar.ro.

Românii care riscă să piardă voucherele sociale

Regula este valabilă și pentru românii care înainte aveau venituri mai mari decât pragul stabilit prin OUG 63/2022 („cele mai afectate categorii principale de populație rămân pensionarii, ale căror venituri au o valoare mai mică de 1.500 lei, persoanele cu dizabilități în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 1.500 lei, precum și familiile cu cel puțin doi copii aflați în întreținere al căror venit este sub 600 lei pe membru de familie, precum și familiile monoparentale al căror venit este sub 600 lei pe membru de familie”).

În plus, dacă românii nu au primit voucherele pentru alimente de la prima tranșă, acest lucru nu înseamnă că vor primi și sumele din lunile anterioare. Dacă vor deveni eligibili din august, vor primi doar 750 de lei, nu 1.000 de lei, cât valorează toate cele patru tranșe.

„Beneficiarii deveniți eligibili ulterior primei emisiuni de carduri vor primi ajutorul începând cu luna începerii eligibilității. Suma acordată în exemplul dat de este de 750 lei (trei tranșe)”, au precizat reprezentanții MIPE.

Ministerul Investiţilor şi Proiectelor Europene a arătat că beneficiarii nu trebuie să depună vreo cerere pentru a primi cardul.

„Dacă vă număraţi printre persoanele eligibile, aşa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie să demaraţi dumneavoastră vreo procedură în acest sens. În cazul în care îndepliniţi criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranşa nu veţi intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresaţi celui mai apropiat oficiu poştal, de unde veţi primi îndrumări.”, au explicat reprezentanţii MIPE.

Cei peste 2,5 milioane de beneficiari care primesc vouchere sociale

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!