4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Banking & Servicii financiare – Ministerul de Finanţe a redeschis obligaţiuni scadente în 2028 şi a împrumutat 573 mil. lei de la bănci, cu 173 mil. lei peste nivelul programat, la o dobândă de 4,82% pe an – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în ianuarie 2028 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 573 milioane lei, cu 173 mil..

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în ianuarie 2028 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 573 milioane lei, cu 173 mil. lei peste nivelul programat, la o dobândă anuală de 4,82%.

La licitaţie au participat şase dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 865 mil. lei, din care ofertele competitive s-au ridicat la 855 mil. lei, iar cele necompetitive au însumat 10 mil. lei.

Din suma totală adjudecată, de 573 mil. lei, băncile au oferit în nume şi cont propriu 553 mil. lei şi în contul clienţilor 10 mil. lei. Ofertele necompetitive au fost de 10 mil. lei.

Rata cuponului a fost de 4,15%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 4,84%.

În această săptămână, Ministerul de Finanţe a mai programat o licitaţie pe piaţa internă, cu scadenţa în iunie 2024, de 460 milioane lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!