20 C
București
luni, mai 23, 2022

Banking & Servicii financiare – Ministerul Finanțelor acordă ajutor de stat pentru investiții de peste 1 milion de euro. Sunt vizate 92 domenii de activitate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Durata sesiunilor de depunere a cererilor de acord pentru finanțare va fi de 30 zile lucrătoare, pentru a permite participarea unui număr cât mai mare de operatori economici, iar deschiderea sesiunilor de depunere va fi comunicată cu cel puțin 30 de zile lucrătoare înainte Ministerul Finanțelor are programate mai multe împrumuturi de peste 3,4 miliarde de lei Pentru luna aprilie...

Ministerul Finanțelor a elaborat actul normativ necesar îndeplinirii măsurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru România și propune o serie de modificări schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicată stimulării investițiilor cu impact major în economie.

Scopul modificărilor este de a eficientiza direcționarea fondurilor publice către sectoarele care vor genera proiecte de investiții majore.

Totodată, prin modificările propuse, investițiile mai mari de 1 milion euro vor fi direcționate către 92 domenii de activitate, precum: industria prelucrătoare, construcții, HORECA, informații și comunicații, sănătate și asistență socială.

“Am continuat dialogul cu reprezentanții mediului de afaceri din România și am adaptat cerințele schemei de ajutor de stat la nevoile prezentate. Se va menține pragul inițial de 1 milion de euro pentru investițiile eligibile, pentru a finanța cât mai multe investiții și pentru a asigura un grad cât mai mare de dezvoltare“, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, potrivit unui comunicat al ministerului.

Nivelul de finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat se stabilește în funcție de mărimea proiectului de investiții și regiunea geografică. Prin grila de punctaj propusă, sunt încurajate investițiile în zonele cele mai slab dezvoltate ale României. Durata sesiunilor de depunere a cererilor de acord pentru finanțare va fi de 30 zile lucrătoare, pentru a permite participarea unui număr cât mai mare de operatori economici, iar deschiderea sesiunilor de depunere va fi comunicată cu cel puțin 30 de zile lucrătoare înainte

Ministerul Finanțelor are programate mai multe împrumuturi de peste 3,4 miliarde de lei

Pentru luna aprilie, Ministerul Finanțelor are planificate împrumuturi în valoare de trei miliarde de lei, din care 300 de milioane de lei printr-o singură emisiune de certificate de trezorerie cu discount și 2,7 miliarde de lei prin emisiuni de obligațiuni de stat.

La aceste sume se poate adăuga și suma de 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Suma totală a împrumuturilor este de 3,405 miliarde de lei, cu 500 milioane de lei mai mică decât cea din luna martie – 3,905 miliarde de lei. Aceasta va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

De asemenea, pe data de 21 aprilie, Ministerul Finanțelor are programată o licitație pentru o emisiune de certificate cu discount, în valoare de 300 milioane de lei.

Tot în luna aprilie vor fi lansate nouă emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,7 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (405 milioane de lei în total).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!