20 C
București
luni, mai 23, 2022

Banking & Servicii financiare – Ministrul Dezvoltării a noua tranşă necesară pentru încălzirea pe bază de gaze naturale – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunțat că a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a noua tranşe din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022...

Ministrul Cseke Attila a mai precizat că valoarea acestei tranșe este de 18.219.373,79 lei, aferentă consumului de gaze naturale din perioada februarie – martie 2022.

Potrivit comunicatului de presă trimis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, municipiul Gheorgheni va primi 112.701,55 lei pentru luna februarie 2022, iar municipiul Bârlad suma de 2.507,85 lei.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunțat că a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a noua tranşe din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Ministrul Cseke Attila a mai precizat că valoarea acestei tranșe este de 18.219.373,79 lei, aferentă consumului de gaze naturale din perioada februarie – martie 2022.

Potrivit comunicatului de presă trimis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, municipiul Gheorgheni va primi 112.701,55 lei pentru luna februarie 2022, iar municipiul Bârlad suma de 2.507,85 lei.

În plus, arată Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, municipiile Arad, Bacău Călăraşi, Giurgiu şi Focşani vor primi suma de 18.104.164,39 aferentă lunii martie 2022.

“Până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate cu această destinaţie, au fost utilizate 257.743.974,66 lei pentru alocarea subvenţiei la achiziţia de gaze naturale, inclusiv sumele virate astăzi”, a precizat ministrul Cseke Attila.

Plăți s-au făcut și pentru programul PNDR

Beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR) au primit în conturi, în perioada 8 – 14 aprilie 2022, o nouă tranșă de bani, în valoare totală de peste 33 milioane de euro (33.349.271 euro). Plățile au fost efectuate pentru a deconta investițiile realizate în mediul rural, prin intermediul PNDR, dar și pentru angajamentele aferente măsurilor de mediu și climă.

Astfel, pentru fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile locale care implementează proiecte finanțate prin PNDR, AFIR a efectuat plăți de aproximativ 30  milioane de euro (29.870.647 euro), sumă provenită atât din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, cât și din EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene (pentru submăsurile forfetare 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”).

De asemenea, AFIR a transferat fonduri de aproximativ 3,5 milioane de euro (3.478.623 euro) pentru efectuarea plăților compensatorii către fermierii care au accesat măsurile privind agromediu și climă, agricultură ecologică, silvomediu și constrângeri naturale, implementate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Fondurile publice nerambursabile, gestionate de AFIR, sunt plătite ca urmare a cererilor de plată depuse de către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanțare încheiate, după ce au fost verificate și autorizate la plată de către experții AFIR.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!