28.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Banking & Servicii financiare – Nenorocirea care va lovi România! Nu mai scapă nimeni. Va fi prăpăd – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

INS a realizat o anchetă în luna mai 2022, iar conform rezultatelor, cei mai mulți manageri din industria prelucrătoare se așteaptă în următoarele trei luni de zile la o creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%)...

În ceea ce privește activitatea de fabricare a băuturilor, aici se va înregistra cea mai mare creștere (sold conjunctural +31).

În ceea ce privește numărul de salariaţi, în acest caz se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

După mai bine de doi ani de pandemie, o altă nenorocire va lovi România. Criza actuală este doar începutul, avertizează analiștii, iar ce este mai rău de abia acum va urma.

Mai mulți manageri se așteaptă la o creșterea fără precedent a prețurilor în industria prelucrătoare, construcții dar și  în comerțul cu amănuntul.

INS a realizat o anchetă în luna mai 2022, iar conform rezultatelor, cei mai mulți manageri din industria prelucrătoare se așteaptă în următoarele trei luni de zile la o creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%).

Fabricarea băuturilor înregistrează cea mai mare creștere

În ceea ce privește activitatea de fabricare a băuturilor, aici se va înregistra cea mai mare creștere (sold conjunctural +31).  În ceea ce privește numărul de salariaţi, în acest caz se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

De cealaltă parte, pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere accentuată în următoarele trei luni (sold conjunctural +43%).

Referitor la situația din domeniul construcțiilor, aici, în următoarele trei luni se așteaptă o creștere a volumului de producție, iar odată cu aceasta ar urma și o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creșterea accentuată a acestora (sold conjunctural +61%). Sectorul de comerț cu amănuntul are și el o tendință de creștere, spun managerii, care estimează că în următoarele trei luni de zile acesta va ajunge la un sold conjunctural +23%.

Prețurile de vânzare înregistrează creșteri record

La rândul său, volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra și el o creștere (sold conjunctural +20%). și numărul salariilor din domeniu ar urma să crească, iar odată cu el și creșterea prețurilor de vânzare cu amănuntul, (sold conjunctural +55%), arată INS.

În același timp, estimările din luna mai mai arată că o creștere moderată va fi înregistrată și în cererea de servicii în următoarele trei luni de zile, (sold conjunctural +10%).

Totodată, managerii mai estimează și o stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%). În ceea ce privește preţurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor, conform surselor citate, acestea vor avea la rândul lor o tendință de creștere cu un sold conjunctural +29%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!