-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Banking & Servicii financiare – Nicușor Dan cere bani de la Guvern. Ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... „Şi, în fine, am deschis şi subiectul urbanismului pentru că, oricât de mult am reuşi noi să facem lucrări de infrastructură, în condiţiile în care oraşele se dezvoltă haotic şi nu există un control în ceea priveşte construirea, nu o să ajungem deloc prea departe şi avem o instituţie a statului, Inspectoratul de Stat în Construcţii, care nu funcţionează”, a declarat Dan... „Răspunsul a fost că toată analiza vizează toate cererile municipalităţilor, care, după cum ştiţi, totalizează 3 miliarde de lei şi că ea o să fie făcută în contextul elaborării bugetului pe anul 2022, la care Guvernul a început să lucreze deja”, a spus Nicuşor Dan... În același timp, Nicușor Dan a mai precizat că un alt subiect abordat în cadrul disucțiilor l-a reprezentat „bugetul Primăriei Capitalei, în general” şi de „posibilitatea ca Primăria Capitalei să nu mai funcţioneze doar pe regim de avarie.

Nicuşor Dan s-a întâlnit sâmbătă cu premierul Nicolae Ciucă. Cei doi au discutat despre subvenţia pentru gigacalorie, preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei și despre situaţia legată de urbanism şi bugetul municipalităţii.

Potrivit edilului, bucureștenii au nevoie de ajutor în această iarnă având în vedere creșterea fără precedent a facturilor.

„Am discutat despre contribuţia statului la subvenţia pentru gigacalorie pentru Bucureşti, dar şi pentru celelalte oraşe care au sisteme centralizate de încălzire. Al doilea subiect este intenţia municipalităţii, de 15 ani, de a prelua ELCEN şi a unifica producţia, transportul şi distribuţia energiei termice”, a declarat Nicuşor Dan, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu şeful Executivului la Palatul Victoria.

În același timp, Nicușor Dan a mai precizat că un alt subiect abordat în cadrul disucțiilor l-a reprezentat  „bugetul Primăriei Capitalei, în general” şi de „posibilitatea ca Primăria Capitalei să nu mai funcţioneze doar pe regim de avarie, cum funcţionează de ani de zile, să poată să facă acele mari investiţii de care are nevoie „.

„Şi, în fine, am deschis şi subiectul urbanismului pentru că, oricât de mult am reuşi noi să facem lucrări de infrastructură, în condiţiile în care oraşele se dezvoltă haotic şi nu există un control în ceea priveşte construirea, nu o să ajungem deloc prea departe şi avem o instituţie a statului, Inspectoratul de Stat în Construcţii, care nu funcţionează”, a declarat Dan.

În acest context, edilul susține că premierul l-a asigurat că există o analiză pe tema fondurilor ce ar urma să fie alocate, care vizează toate cererile municipalităţilor.

„Răspunsul a fost că toată analiza vizează toate cererile municipalităţilor, care, după cum ştiţi, totalizează 3 miliarde de lei şi că ea o să fie făcută în contextul elaborării bugetului pe anul 2022, la care Guvernul a început să lucreze deja”, a spus Nicuşor Dan.

Nicușor Dan speră să existe înțelepciune

În ceea ce privește fondurile pentru bugetul pe anul 2022, edilul speră la ”înțelepciune”. El a subliniat faptul că este optimist și speră să primească bani din partea statului, la fel ca și restul orașelor. Referitor la prețul gigacaloriei, Nicușor Dan susține că bucureștenii vor plăti 160 de lei.

Acesta a mai adăugat că în cazul avariilor la sistemul de încălzire centrală tot ce se poate face este intervenția de urgență.

”Legat de chestiunea, cine acordă banii, aici este o chestiune pentru că bugetul pe anul 2022 este atributul Parlamentului și sper să existe înțelepciune. Eu sunt foarte optimist că o să primim un ajutor din partea statului și toate orașele să primească ajutor pentru a trece iarna.

Pentru locuitorii Capitalei, mesajul este: tariful pentru gigacaloria pe care ei o plătesc este 160 de lei. Pentru factura din noiembrie, care va fi plătită în ianuarie prețul va fi 160 de lei.

Problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în ani, au fost ani întregi de inacțiune. Ce putem să facem este să intervenim de urgență când apar avarii. Avem o problemă la ELCEN, dar avem și o problemă privitor la distribuție și aici este în atribuția municipalității. ”, a spus Nicușor Dan.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!