Subiectul zilei în România pare să fi fost faptul că Guvernul nu ar mai avea bani de pensii după 26 noiembrie, asta pentru că premierul Florin Cîțu i-ar fi luat printr-o rectificare bugetară pentru a da bine cu cifrele pe Facebook. Acesta este și unul dintre motivele pentru care Raluca Turcan i-a cerut demisia premierului interimar. Astfel, Ministerul Muncii nu are un buget suficient pentru a achita de sărbători pensiile a cinci milioane de români și alocațiile copiilor.

Marcel Ciolacu spune că știa acest lucru de trei luni, dar nimeni nu l-a crezut

Marcel Ciolacu spune că i-a atras atenția Ralucăi Turcan că PSD avertizează încă de acum 3 luni că Executivul nu va avea bani până la finalul lui 2021. Totuși, lideru PSD a mai transmis că noul ministru de la Finanțe, Adrian Câciu, de la PSD, o să rezolve situația.

”Noi v-am spus acum 3 luni și nu ne-ați crezut. Mâine, nominalizarea noastră la Finanțe se va vedea cu domnul Dan Vîlceanu, titularul de la Finanțe, cu tehnicul de la Finanțe și va stabili o rectificare bugetară pentru luni. Noi am spus de acum 3 luni că au fost luați bani de la pensii. Am văzut că această știre a ieșit de la doamna Turcan, dar când semnezi ca să ți se ia bani… Când ești ministru, faci ce trebuie pentru români, nu te plângi după.”, a transmis Marcel Ciolacu.

PSD ar fi făcut concesii în negocierile cu PNL

De asemenea, Marcel Ciolacu a confirmat că PSD a făcut o concesie când a acceptat oferta PNL de a intra la guvernare. Acesta a dat luni asigurări că veniturile românilor vor continua să crească în 2022, iar viitorul executiv va aloca 7% din PIB pentru investiții.

”Am lăsat toate orgoliile deoparte. Am dat dovadă de maturitate politică. România trebuie stabilizată. Intrarea PSD în guvern reprezintă garanția că veniturile vor crește. Anul viitor vom avea 7% din PIB pentru investiții. Acest guvern va lua măsuri pentru a atrage bani europeni. Avem măsuri care vor stabiliza România, pentru a reveni la normalitate și reconstrucție”, a mai spus Marcel Ciolacu.