3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Banking & Servicii financiare – OTP Bank a raportat un profit consolidat de 14 mil. lei după 9 luni din 2021, în scădere cu 65% faţă de 2020, după creşterea cheltuielilor cu 23% – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Volumul creditelor performante a crescut cu 20% în primele nouă luni ale anului 2021, fiind susţinute de creşteri pe toate liniile de business... lei în primele trei nouă luni ale anului 2021, în scădere cu 65% faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile majorării cheltuielilor operaţionale cu 23%... Totodată, în al treilea trimestru profitul operaţional a crescut cu 29% faţă de trimestrul anterior, după o creştere cu 7% a veniturilor totale, transmite OTP Bank... „Primele nouă luni sunt o imagine a călătoriei de dezvoltare a OTP Bank România, realizată în timp ce implementăm strategia de creştere Apollo şi multe programe de transformare..

OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat după impozitare de 14 mil. lei în primele trei nouă luni ale anului 2021, în scădere cu 65% faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile majorării cheltuielilor operaţionale cu 23%.

Profitul operaţional din primele nouă luni ale anului a fost de 87 mil. lei, în scădere cu 36% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

OTP Bank explică majorarea costurilor ca fiind rezultatul strategiei de dezvoltare a băncii, lansată în 2019, cheltuielile mai mari cu personalul fiind datorate în principal creşterii cu 10% a numărului mediu de angajaţi faţă de anul trecut. Totodată, în al treilea trimestru profitul operaţional a crescut cu 29% faţă de trimestrul anterior, după o creştere cu 7% a veniturilor totale, transmite OTP Bank.

„Primele nouă luni sunt o imagine a călătoriei de dezvoltare a OTP Bank România, realizată în timp ce implementăm strategia de creştere Apollo şi multe programe de transformare. De asemenea, continuăm să investim în extinderea amprentei noastre digitale şi fizice şi raportăm o creştere constantă a activităţilor de creditare şi economisire pe principalele linii de business. Toate aceste acţiuni implică cheltuieli semnificative pentru proiectele interne, o creştere generală a echipei şi, conjugat cu costurile necesare pentru provizioane, se reflectă în profitabilitate. Este un factor pe care îl putem pune în aşteptare în timp ce construim un obiectiv pe termen lung, ne dezvoltăm baza de clienţi şi prin finanţările acordate sprijinim poveşti de succes din economia locală. În acest context, ne aşteptăm la noi pierderi având în vedere provizioanele luate în considerare ca măsură suplimentară de siguranţă.”, a declarat Gyula Fatér, director general al OTP Bank România.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 8%, ajungând la un total de 363 mil. lei. Dinamica a fost susţinută de creşterea volumelor de credite performante, în timp ce performanţa a fost atenuată de o uşoară reducere a marjelor nete de dobândă.

În al treilea trimestru, costul total al riscului a fost de 50 mil. lei, ca urmare a provizioanelor suplimentare constituite pentru creditele în stadiul 1 şi 2. La finalul primelor nouă luni ale anului costul total al riscului a fost de 61 mil. lei.

Volumul creditelor performante a crescut cu 20% în primele nouă luni ale anului 2021, fiind susţinute de creşteri pe toate liniile de business. În al treilea trimestru, la nivel de grup au fost introduse noi definiţii pentru clasificarea creditelor acordate către IMM-uri şi zona corporate. Ca urmare, unele volume au fost reclasificate între cele două categorii în al treilea trimestru. În ansamblu, volumul împrumuturilor acordate IMM-urilor şi către zona corporate a crescut cu 11% comparativ cu trimestrul anterior.

Volumul depozitelor, a crescut cu 28%, în raport cu primele nouă luni ale anului trecut. Prin urmare, raportul credite / depozite s-a îmbunătăţit cu 9 bps de la an la an, ajungând la 117%.

În conformitate cu standardele locale de raportare, activele OTP Bank au atins nivelul de 17,5 mld. lei, în creştere cu 23% faţă de nivelul consemnat la finalul primelor nouă luni din 2020.

La nivelul întregului grup maghiar, OTP Group a înregistrat un profit consolidat ajustat de 373,6 miliarde HUF (5,15 mld. lei), iar profitul contabil a fost de 335,3. miliarde HUF (4,6 mld. lei).

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!