3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Banking & Servicii financiare – (P) Împrumutul privat sau cum să răspunzi unui anunţ de genul „ofer bani împrumut cu dobândă” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Dacă nu îl plătiţi înapoi până la data specificată, ar trebui să aveţi penalităţi de plată anticipată care uneori pot depăşi echivalentul a 3 luni de dobândă.La prima vedere... În funcţie de proiect şi de tipul de finanţare solicitată, dobânzile pot depăşi uneori 20%.Penalitate de plată anticipatăDe cele mai multe ori, împrumutul care ţi se va acorda va fi pe o perioadă de timp determinată în momentul încheierii împrumutului iniţial..

Sursa foto: creditdoctor.ro

Unul dintre primele instincte ale persoanelor ce au nevoie de bani este să apeleze la instituţiile financiare pentru a-şi finanţa proiectele. În timp ce instituţiile financiare pot fi foarte atractive în majoritatea finanţărilor pe termen lung, atunci când vine vorba de strategii de investiţii pe termen scurt, de multe ori instituţiile financiare ne închid porţile. Când este mai bine să luaţi în considerare alte opţiuni? Dacă aţi mai văzut anunţuri de genul „ofer bani împrumut cu dobândă”, atunci vă spunem că este vorba de creditorii privaţi care pot fi o soluţie foarte interesantă în anumite situaţii.

Împrumutul privat

Împrumutul privat este o sursă alternativă de finanţare. Există multe tipuri de creditori privaţi şi adesea se vor specializa într-un anumit domeniu. Unii sunt specializaţi în finanţarea utilajelor industriale, alţii în finanţarea afacerilor, alţii în finanţarea imobiliară, ca să nu mai vorbim de toate celelalte posibilităţi. Cel mai mare număr de creditori privaţi se află în domeniul imobiliar, întrucât imobiliarul este un domeniu relativ puternic, stabil şi previzibil.

Unii creditori privaţi îşi vor împrumuta doar excesul de lichiditate, în timp ce alţii vor împrumuta suplimentar lichiditatea altor investitori. Când cercetaţi creditorii privaţi, această este una dintre întrebările pe care le puteţi adresa. Şi anume dacă sunt banii altora. În funcţie de structura lor, creditorul pentru proiectul dvs. se poate dovedi a fi o persoană diferită de cea care este în contact.

Două tipuri de creditori

Există două tipuri de creditori privaţi. Există creditori al căror interes este să colecteze dobânda unui credit cu aprobare pe loc, în timp ce există alţi creditori al căror interes este să colecteze activul garantat, mai degrabă decât dobânda la împrumut. Deşi este dificil să cunoşti intenţiile reale ale creditorului de la început, poţi să cercetezi creditorul şi să nu vă entuziasmaţi la primul anunţ „ofer bani împrumut cu dobândă”. De asemenea, puteţi verifica reţelele sociale în grupuri specializate în zona legată de finanţarea pe care o căutaţi pentru recomandări de la creditori privaţi buni.

Taxe aplicate

Majoritatea creditorilor privaţi percep taxe sau comisioane. Deşi aceasta este o practică obişnuită, unii creditori vor percepe o taxă doar pentru a vă analiza situaţia şi apoi a determina dacă doresc să vă împrumute. Acest lucru le permite să vă refuze un împrumut păstrând în acelaşi timp o taxă nerambursabilă pentru această analiză. Multe fraude au fost create prin acest tip de procedură. Fiţi cu ochii în patru!

Rata dobânzii

Nu vă aşteptaţi să aveţi o rată a dobânzii similară cu cea pe care aţi obţine la o instituţie financiară convenţională. Aceştia sunt de acord să finanţeze proiecte pe care băncile nu vor să le finanţeze sau pe care nu au niciun interes să le finanţeze din cauza termenului prea scurt al finanţării. Aşadar, aşteptaţi-vă să plătiţi o dobândă mai mare. În funcţie de proiect şi de tipul de finanţare solicitată, dobânzile pot depăşi uneori 20%.

Penalitate de plată anticipată

De cele mai multe ori, împrumutul care ţi se va acorda va fi pe o perioadă de timp determinată în momentul încheierii împrumutului iniţial. Dacă nu îl plătiţi înapoi până la data specificată, ar trebui să aveţi penalităţi de plată anticipată care uneori pot depăşi echivalentul a 3 luni de dobândă.

La prima vedere, citind toate aceste caracteristici, împrumutul privat ţi se poate părea neatractiv. Există modalităţi de a folosi creditori privaţi, chiar şi cu toate aceste comisioane menţionate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.businessmagazin.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!