16.1 C
București
vineri, septembrie 30, 2022

Banking & Servicii financiare – Piaţa valutară de la Bucureşti reacţionează instantaneu la mobilizarea din Rusia: Euro a crescut la 4,94, iar dolarul mai are un pas şi atinge 5 lei, fiind cotat la 4,99 lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pe piaţa interbancară, euro a crescut la 4,94, iar dolarul mai are un pas şi atinge 5 lei, fiind cotat la 4,99 lei la ora 11:45.

Euro a scăzut, iar pieţele de obligaţiuni sigure din zona euro s-au redresat miercuri, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul de şantaj nuclear împotriva Rusiei.

Euro a coborât până la un minim de 0,9885 dolari şi a scăzut cu 0,7% pe parcursul zilei.

Piaţa valutară de la Bucureşti reacţionează instantaneu la mobilizarea anunţată de Putin în Rusia. Pe piaţa interbancară, euro a crescut la 4,94, iar dolarul mai are un pas şi atinge 5 lei, fiind cotat la 4,99 lei la ora 11:45. Creşterea dolarului de la Bucureşti are legătură cu creşterea dolarului de pe pieţele externe. 

Euro a scăzut, iar pieţele de obligaţiuni sigure din zona euro s-au redresat miercuri, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul de şantaj nuclear împotriva Rusiei.

Euro a coborât până la un minim de 0,9885 dolari şi a scăzut cu 0,7% pe parcursul zilei.

Activele sigure au reacţionat, după ce randamentul obligaţiunilor germane pe doi ani a scăzut cu 7 puncte de bază în ultima zi, la 1,66% .

Într-un discurs în care a anunţat o mobilizare parţială pentru campania militară a ţării în Ucraina, Putin a mai spus că Rusia are “o mulţime de arme pentru a răspunde” la ceea ce el a numit ameninţări occidentale şi a afirmat că nu blufează.

Conform Reuters, bursele europene sunt setate să scadă, contractele futures EuroStoxx50 pierzând până la 1%, la cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii iulie.

Monedele europene s-au prăbuşit, euro scăzând cu 0,65%, la 0,9903 dolari, iar lira sterlină a pierdut 0,38%, la 1,1338 dolari, după ce a atins un nou minim al ultimilor 37 de ani, la 1,1304 dolari.

Indicele dolarului, care măsoară moneda în raport cu şase valute, a crescut cu 0,61%, până la 110,84, şi a marcat un nou maxim al ultimelor două decenii la 110,87.

Totuşi, dolarul a fost uşor mai slab în raport cu yenul, o altă monedă de refugiu, la 143,615 .

“Noutăţile din Rusia au făcut ca euro şi lira sterlină să se vândă puternic, în timp ce dolarul este mai puternic faţă de aceste monede europene, dar yenul este şi mai puternic, deci acestea sunt fluxuri tipice de tip “safe-haven””, a declarat Shinichiro Kadota, strateg senior FX la Barclays în Tokyo.

Putin a declarat că a semnat un decret de mobilizare parţială începând de miercuri, spunând că apără teritoriile ruse şi că Occidentul vrea să distrugă ţara.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!