0.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Banking & Servicii financiare – Pierdere de 10,39 milioane lei, pentru BRK, în primele nouă luni, pe fondul rezultatului negativ al activității de investiții – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

BRK Financial Group raporteaza, în primele nouă luni, profit din activitatea de baza in valoare de +3.75M RON, un rezultat negativ al activitatii de investitii in valoare de 12.1M RON, ajustari de valoare ale activelor necorporale si corporale (cheltuieli cu amortizarea) in suma de -0.7M RON si cheltuieli cu alte beneficii pe termen lung ale angajatilor in suma de -1.3M, aceste elemente ducand la o pierdere totala de 10,39 milioane RON.

Compania explică: “Veniturile totale ale activitatii de baza au scazut cu 27% de la 20.77M RON (T3 2021) pana la 15.2M RON, evolutia fiind influentata exclusiv de veniturile segmentului corporate, unde avem o scadere relativa a veniturilor de 89%, iar in suma absoluta scaderea fiind de 6.42M RON.

BRK a ramas competitiv pe acest segment, fiind liderul de piata al acestui segment (6 listari din 15 derulate in primele luni la BVB fiind realizate de catre BRK), insa valoarea tranzactiilor incheiate este incomparabil mai mica cu valoarile similare intermediate in anul 2021...

BRK Financial Group raporteaza, în primele nouă luni, profit din activitatea de baza in valoare de +3.75M RON, un rezultat negativ al activitatii de investitii in valoare de 12.1M RON, ajustari de valoare ale activelor necorporale si corporale (cheltuieli cu amortizarea) in suma de -0.7M RON si cheltuieli cu alte beneficii pe termen lung ale angajatilor in suma de -1.3M, aceste elemente ducand la o pierdere totala de 10,39 milioane  RON.

Compania explică: “Veniturile totale ale activitatii de baza au scazut cu 27% de la 20.77M RON (T3 2021) pana la 15.2M RON, evolutia fiind influentata exclusiv de veniturile segmentului corporate, unde avem o scadere relativa a veniturilor de 89%, iar in suma absoluta scaderea fiind de 6.42M RON. BRK a ramas competitiv pe acest segment, fiind liderul de piata al acestui segment (6 listari din 15 derulate in primele  luni la BVB fiind realizate de catre BRK), insa valoarea tranzactiilor incheiate este incomparabil mai mica cu valoarile similare intermediate in anul 2021.

De altfel, aceasta contractie a segmentului este in linie cu piata globala, unde in primele 9 luni ale anului asistam la o scadere de 57% a veniturilor, conform unui comunicat de presa publica al companiei de consultanta Ernst & Young. Aceeasi sursa indica faptul ca volumele intermediate in 2022 la nivel global sunt sub cele inregistrate in oricare din ultimii 18 ani”.

Celelalte trei segmente ale activitatii de baza au avut evolutii in general bune si in linie cu asteptarile:

  •  “Segmentul intermediere: rulaje intermediate de 1.54 miliarde RON (cota de piata 7.34%) in scadere fata de perioada similara a anului trecut (cota de piata 11.87%, rulaj intermediat 2,04 miliarde lei), insa trebuie avut in vedere ca in cifrele anului 2021, o operatiune corporativa semnificativa intermediata (~60 mil euro) are o incidenta ridicata in cifrele anului anterior. Pentru a elimina
    din discutie contextul favorabil al anului 2021, putem lua ca baza de comparatie anul 2020, unde in primele luni intermediasem tranzactii in valoare de 630M RON si aveam o cota de piata de 3.21%. Apreciem astfel ca suntem pe traiectoria dorita prin prisma obiectivului stategic de crestere organica.
  •  Pe segmentul castiguri din tranzactii cu produse structurate avem o crestere cu 12% a volumelor intermediate (de la 469M RON in T3 2021 pana la 529M RON in T3 2022), o mentinere a cotei de piata (38%) si o scadere a veniturilor cu 13,4% explicabila prin faptul ca am constatat un apetit al investitorilor pentru produse mai scumpe corelat cu politica de business de a mentine spreadurile de tranzactionare (exprimate in valori absolute) la nivel constant pentru a ne pastra competitivitatea produselor. In fapt BRK Financial Group emite serii diferite de produse, unele sunt mai scumpe, altele mai ieftine (din cauza efectului de levier diferit), dar coteaza cu spreaduri fixe, iar BRK se pozitioneaza neutru fata de apetitul investitorilor fata de produsele structurate emise.
  •  Pe segmentul market makingul emitentului (actiuni listate la BVB) raportam o dublare a veniturilor fata de perioada similara a anului trecut (de la 1.7M la 3.5M RON) explicabila printr-un cumul de factori : (i) contracte noi incheiate pe parcursul anului 2021 si care in anul 2022 au generat venituri in fiecare luna, iar in 2021 au generat venituri doar dupa momentul incheierii (ii) politicile comerciale ale BRK fata de acest segment”.

Cheltuielile totale ale activitatii de baza au scazut cu 13,4% in special datorita faptului ca unele cheltuieli sunt direct legate de volumul intermediat (de exemplu comisioanele platite Bursei) sau faptului ca in anul 2021 au fost contractate resurse externe (furnizori, servicii juridice) aferente segmentului corporate.

Rezultatul activitatii de investitii consta intr-o pierdere de 12.1 milioane RON (T3 2021: +13,5M ron) compusa din profitul marcat (-615 mii RON), reevaluarea detinerilor (-9 milioane RON) si dobanzile platite (-2.25M RON). Valoarea aproximativa a activelor financiare masurate la valoarea justa prin profit si pierdere este de 50M RON insa subliniem ca structura portofoliului nu are aceeasi compozitie cu cea a indicilor locali; portofoliul tranzactionabil este compus prepondent (peste 2/3) din actiunile emitentilor pentru care BRK presteaza servicii de market making al emitentului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!