3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Banking & Servicii financiare – Podcast Atlasul Banilor: Fondurile de real estate, extrem de lichide spre deosebire de un imobil – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Fondurile de real estate reprezintă o alternativă de investiții în imobiliare, fiind extrem de lichide spre deosebire de un imobil, a spus Dan Popovici, CEO OTP Asset Management, în episodul 10 al podcastului Atlasul Banilor... Nu se gândesc că poate dura săptămâni sau luni vânzarea unui apartament.” Alternativa, potrivit lui Dan Popovici, sunt fondurile de real estate, care investesc în companii din domeniul real estate sau al construncțiilor: “Sunt instrumente extrem de lichide..

Fondurile de real estate reprezintă o alternativă de investiții în imobiliare, fiind extrem de lichide spre deosebire de un imobil, a spus Dan Popovici, CEO OTP Asset Management, în episodul 10 al podcastului Atlasul Banilor.

Ascultă episodul aici: https://spoti.fi/3BnGRxu

Potrivit lui Dan Popovici, în România, există ideea că cea mai bună și sigură metodă de a te proteja de inflație, de a economisi pentru viitor, este să investești într-un imobil. “Pe de altă parte, foarte puțini oameni sunt corecți cu ei înșiși și calculează randamamentul obținut din chirie luând în considerare și cheltuielile, foarte puțini se gândesc la cheltuielile cu notariatul, cu renovările sau defecțiunile. Foarte puțini oameni se gândesc că, dacă vor avea în viitor nevoie de bani, piața imobiliară nu este lichidă. Nu se gândesc că poate dura săptămâni sau luni vânzarea unui apartament.”

Alternativa, potrivit lui Dan Popovici, sunt fondurile de real estate, care investesc în companii din domeniul real estate sau al construncțiilor: “Sunt instrumente extrem de lichide. Poți obține banii în 2-3 zile din momentul în care ai făcut o răscumpărare. De asemenea, poți să vinzi doar parțial din suma investită”.

Adrian Anghel, DCEO OTP Asset Management, a adăugat că este vorba despre companii specializate, care, prin legislație, se obligă să distribuie 90% din profit ca dividende. De asemenea, atunci când închiriază, semnează contracte pe 5-10 ani, uneori și indexate cu inflația.

Episodul 10 a fost ultimul din podcastul Atlasul Banilor. Episodul prezintă și avantajele investițiilor imobiliare diversificate de la parcuri logistice, cloud storage, până la spitale sau infrastructură.

Podcastul Atlasul Banilor este un maraton în 10 episoade fulger cu informații esențiale despre investiții.

***
Ascultă în continuare toate episoadele podcastului, aici: https://spoti.fi/3Cipr6V

Podcast Atlasul Banilor: Inflația este ca un impozit nevăzut, care ne erodează economiile; Cum ne protejăm de inflație?

Podcast Atlasul Banilor: Cum putem profita folosind fondurile de investiții

Podcast Atlasul Banilor: Diversificarea este prima regulă într-un management al riscului responsabil

Podcast Atlasul Banilor: Tehnologia a simplificat economisirea regulată

Podcast Atlasul Banilor: Momentul potrivit să începem să investim este acum

Podcast Atlasul Banilor: Riscul și randamentul sunt direct proporționale

Podcast Atlasul Banilor: Până la 60 de ani, ar trebui să ai economisite opt salarii anuale

Podcast Atlasul Banilor: Putem găsi oportunități de investiții foarte interesante, studiindu-ne propriul comportament

Atlasul Banilor: Incertitudinea poate fi redusă, dacă avem un plan de investiții

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!