-4.1 C
București
luni, ianuarie 24, 2022

Banking & Servicii financiare – Pregătiți-vă pentru ce vine! Toată România va avea de suferit. Se întâmplă în următoarele luni – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Astfel, managerii din industria prelucrătoare au preconizat pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -3%)... În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural -3%)... În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%), potrivit estimărilor din luna noiembrie 2021... De asemenea, se va înregistra în următoarele trei luni o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -23%) în activitatea de construcţii, conform estimărilor din luna noiembrie 2021..

Lovitură cruntă pentru români! Prețurile vor continua să crească în următoarele luni

Potrivit managerilor chestionați de INS, este prevăzută și o oarecare stabilitate a activității în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și servicii, precum și o relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare și servicii.

Informațiile respective au fost obținute în cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie 2021. Astfel, managerii din industria prelucrătoare au preconizat pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -3%).

Vor crește și prețurile produselor industriale

Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului se va înregistra creștere accentuată (sold conjunctural +60%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +37%).

De asemenea, se va înregistra în următoarele trei luni o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -23%) în activitatea de construcţii, conform estimărilor din luna noiembrie 2021. Managerii estimează și scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -13%).

Legat de preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creștere accentuată a acestora (sold conjunctural +42%). În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural -3%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri va avea parte de o oarecare stabilitate

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o relativă stabilitate (sold conjunctural +4%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%). Managerii societăţilor comerciale estimează o creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +44%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural -1%). În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%), potrivit estimărilor din luna noiembrie 2021. Simultan, reţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere (sold conjunctural +17%), arată managerii chestionați de INS.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!