15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Banking & Servicii financiare – Preţul petrolului a urcat din nou. Piața este afectată de declinul producției din Rusia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Petrolul s-a scumpit cu aproape 6% Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 5,74 dolari americani (5,8%), ajungând la 104,22 dolari american pe baril, marți, la ora 17:48 GMT (20:48 ora României).

Preţul petrolului West Texas Intermediate a crescut cu 5,90 dolari americani (6,3%), ajungând la 100,19 dolari americani pe baril.

De asemenea, producţia de petrol şi condensat de gaze naturale din Rusia a scăzut sub 10 milioane de barili pe zi (bpd), odată cu noile sancțiuni occidentale.

Petrolul s-a scumpit cu aproape 6%

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 5,74 dolari americani (5,8%), ajungând la 104,22 dolari american pe baril, marți, la ora 17:48 GMT (20:48 ora României).

Preţul petrolului West Texas Intermediate a crescut cu 5,90 dolari americani (6,3%), ajungând la 100,19 dolari americani pe baril. Reamintim faptul că luni, 11 aprilie, ambele benchmark-uri au scăzut cu aproximativ 4%.

De asemenea, producţia de petrol şi condensat de gaze naturale din Rusia a scăzut sub 10 milioane de barili pe zi (bpd), odată cu noile sancțiuni occidentale. În prezent, producţia medie de petrol a Rusiei a scăzut la 10,32 milioane bpd între 1 aprilie și 11 aprilie, de la 11,01 milioane bpd din martie.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) susține că este imposibil să se înlocuiască 7 milioane de barili pe zi din exporturile ruseşti de petrol şi alte lichide derivate.

„Piaţa petrolului este încă vulnerabilă la un şoc major dacă energia rusă este sancţionată, iar acest risc rămâne pe masă”, a scris Edward Moya, analist senior de piaţă la compania americană OANDA, relatează agenția de presă Reuters.

Potrivit sursei citate, prețul petrolului a crescut marți, în condițiile în care relaxarea unor restricții COVID-19 în Shanghai a atenuat îngrijorările legate de cererea chineză.

Prețul petrolului a crescut marți, 12 aprilie

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,26 dolari, sau 3,31%, la 101,74 dolari pe baril la ora 10:02 GMT, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate a crescut cu 3,01 dolari, sau 3,19%, la 97,30 dolari.

Shanghai a anunțat, luni, că peste 7.000 de unități rezidențiale au fost clasificate ca zone cu risc scăzut, după ce nu au raportat noi infecții timp de 14 zile, iar districtele au anunțat care sunt complexele care pot fi deschise.

Indian Oil Corp (IOC), care a cumpărat țiței Ural rusesc în licitațiile anterioare, a eliminat această variantă din ultima sa licitație de țiței. Președintele american Joe Biden i-a transmis luni seara târziu premierului indian Narendra Modi că a cumpăra mai mult petrol din Rusia nu este în interesul Indiei.

Țările membre ale AIE plănuiesc să elibereze 240 de milioane de barili în următoarele șase luni, începând cu luna mai, într-un efort de a calma piața. În timp ce eliberarea va atenua majorarea imediată a prețurilor, analiștii au sugerat că acțiunea nu va rezolva deficitul structural cauzat de lipsa investițiilor, iar stocurile vor trebui să fie refăcute.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!