26.8 C
București
joi, septembrie 29, 2022

Banking & Servicii financiare – Profeția teribilă a celui care a prezis bula imobiliară din 2008! A spus ce urmează să se întâmple – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Prețul mediu al unei locuințe a crescut la un maxim istoric de 416.000 dolari Asociația Națională a Agenților Imobiliari (NAR) a raportat că vânzările de case din SUA au scăzut, în iunie, pentru a cincea lună consecutiv. Între timp, prețul mediu al unei locuințe a crescut la un maxim istoric de 416.000 dolari. Profesorul american

Prețul mediu al unei locuințe a crescut la un maxim istoric de 416.000 dolari

Asociația Națională a Agenților Imobiliari (NAR) a raportat că vânzările de case din SUA au scăzut, în iunie, pentru a cincea lună consecutiv. Între timp, prețul mediu al unei locuințe a crescut la un maxim istoric de 416.000 dolari.

Profesorul american Robert Shiller, considerat o somitate a economiei mondiale, lansa în 2000 cartea „Irrational Exuberance”, în care spunea că bursa de valori este o bulă. După izbucnirea bulei tehnologice, profesorul de economie la Yale atrăgea atenția încă din 2004 asupra creșterii prețurilor imobiliare.

Până în 2007, Shiller anticipa că explozia bulei imobiliare este inevitabilă. Profeția sa avea să se împlinească după doar un an. Pe măsură ce boom-ul imobiliar pandemic, care a crescut prețurile caselor din SUA cu 42% în ultimii doi ani, pare că e pe sfârșite, Shiller crede că ne aflăm într-o altă bulă imobiliară, potrivit Fortune.

Este de așteptat ca prețurile caselor să scădă cu mai mult de 10% până în 2024

„Prețurile caselor nu au scăzut după recesiunea din 2007-2009. În acest moment lucrurile arată oarecum la fel de rău”, declară Shiller.

„Vânzările caselor au scăzut. Cifrele sunt în jos. Sunt semne că vom asista la ceva. Poate că nu e catastrofă, dar e timpul să ne gândim la asta”, spune Shiller.

„Chicago Mercantile Exchange are o piață futures pentru prețurile locuințelor. Este de așteptat ca prețurile caselor să scădă cu mai mult de 10% până în 2024 sau 2025. Aceasta este o estimare bună”, a declarat Shiller.

„Riscurile pentru cumpărarea unei case sunt mari chiar în acest moment”, a subliniat el.

Oamenii din industrie îl contrazic: prețurile caselor vor crește!

Potrivit Fortune, deși Shiller crede că este posibilă o scădere de două cifre a prețurilor caselor, există oameni din industrie care nu sunt de acord. Aceștia susțin că în 2023 prețurile locuințelor ar putea să crească.

Între timp, John Burns Real Estate Consulting, Capital Economics, Zelman & Associates și Zonda prognozează în prezent scăderi modeste ale prețurilor caselor. Unul din motivele pentru care unele firme nu cred că prețurile caselor vor scădea este oferta actuală extrem de mică de locuințe.

Ratele la creditele ipotecare din SUA au înregistrat cea mai mare creştere din ultimii 35 de ani, pe măsură ce inflaţia şi dobânzile cresc, ameninţând să lase mulţi cumpărători în aer.

Rata medie a dobânzii la un credit ipotecar cu rată fixă pe 30 de ani a sărit cu peste jumătate de punct procentual, ajungând la 5,78%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2008, potrivit furnizorului de credite ipotecare Freddie Mac.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!