4 C
București
vineri, decembrie 3, 2021

Banking & Servicii financiare – Profit de 645 mil. lei pentru Raiffeisen Bank după 9 luni din 2021, în creştere cu 11%. Steven van Groningen, CEO: Portofoliul de credite nete a crescut cu 13% an la an – 12% la persoane fizice, 17% la IMM şi 14% la corporaţii mari şi medii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... „Am avut o evoluţie foarte bună în primele trei trimestre din 2021 şi mă bucur să văd creşterea activităţii de creditare, pe de-o parte şi pe de altă parte... Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a raportat pentru primele nouă luni din 2021 un profit net de 645 mil... Câştigul din primele nouă luni din 2021 este comparabil cu profitul ob ţinut de banca românească cu ca pital austriac pentru întregul an 2020, de 644 mil... Spuneam la finalul anului tre cut că sunt convins că împreună vom traversa cu bine această criză sa nitară şi economică, iar rezultatele de astăzi confirmă acest lucru“, a de cla rat Steven van Groningen.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a raportat pentru primele nouă luni din 2021 un profit net de 645 mil. lei, în creştere cu 11% faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2020, în condiţiile în care creditarea s-a majorat cu 13%, veniturile s-au menţinut, iar provi­zioa­nele au scăzut.

Câştigul din primele nouă luni din 2021 este comparabil cu profitul ob­ţinut de banca românească cu ca­pital austriac pentru întregul an 2020, de 644 mil. lei, anul trecut fiind marcat de blocaje şi de provizioane mari, în contextul crizei economice provocate de COVID-19.

„Am avut o evoluţie foarte bună în primele trei trimestre din 2021 şi mă bucur să văd creşterea activităţii de creditare, pe de-o parte şi pe de altă parte, un comportament foarte bun de plată al clienţilor noştri, semn că am depăşit cu bine primele va­luri ale pandemiei. Costul riscului a scăzut considerabil în 2021 faţă de 2020, când am avut o abordare mai degrabă conservatoare pentru a ţine pasul cu deteriorarea mediului eco­no­mic. Spuneam la finalul anului tre­cut că sunt convins că împreună vom traversa cu bine această criză sa­nitară şi economică, iar rezultatele de astăzi confirmă acest lucru“, a de­cla­rat Steven van Groningen, preşe­dinte & CEO al Raiffeisen Bank.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!