-2 C
București
luni, ianuarie 13, 2025

Banking & Servicii financiare – Prognoză: euro se va aprecia cu 10% faţă de dolar în 2024 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Moneda unică europeană se va aprecia cu aproximativ 10% anul viitor, impulsionată de o slăbiciune generală a dolarului şi de revenirea treptată a euro investiţi în străinătate, potrivit prognozelor RBC Global Asset Management, analizate de Bloomberg.

Un sondaj al Bloomberg realizat în rândul strategilor din bănci indică un curs median de 1,12 dolari pentru un euro în al patrulea trimestru din 2024.

„Forţele care duc la scăderea amplă a dolarului vor contribui la creşterea euro şi, prin urmare, euro ar trebui să încheie anul mai puternic chiar şi în absenţa unei perspective economice europene optimiste“, crede Fijalkowski.

Moneda unică europeană se va aprecia cu aproximativ 10% anul viitor, impulsionată de o slăbiciune generală a dolarului şi de revenirea treptată a euro investiţi în străinătate, potrivit prognozelor RBC Global Asset Management, analizate de Bloomberg. Euro se va întări la 1,21 dolari pe unitate, scriu Dagmara Fijalkowski şi Daniel Mitchell de la RBC.

Un sondaj al Bloomberg realizat în rândul strategilor din bănci indică un curs median de 1,12 dolari pentru un euro în al patrulea trimestru din 2024. Dolarul arată slăbiciune de la sfârşitul lunii octombrie şi a mai pierdut din putere şi după publicarea celor mai recente previziuni trimestriale ale Rezervei Federale, care anticipează o scădere a ţintei ratei de dobândă pentru fondurile federale anul viitor mai accentuată decât în estimarea anterioară. În acelaşi timp, preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat că banca nu ar trebui să-şi coboare garda în lupta împotriva inflaţiei.

„Forţele care duc la scăderea amplă a dolarului vor contribui la creşterea euro şi, prin urmare, euro ar trebui să încheie anul mai puternic chiar şi în absenţa unei perspective economice europene optimiste“, crede Fijalkowski.

Aproximativ 4.000 de miliarde de euro au fost investiţi în afara regiunii între 2014 şi 2022, când BCE a impus dobânzi negative pentru europenii cu depozite şi economii, şi doar „o fracţiune“ din aceşti bani s-au întors, potrivit raportului RBC.

Dar „cu ratele dobânzilor pe termen scurt cu 4,5 puncte procentuale mai mari decât în urmă cu 18 luni, ne aşteptăm să vedem o revenire treptată şi persistentă a cererii pentru euro pe măsură ce aceşti bani îşi vor găsi drumul spre casă. Această schimbare de alocare se va accelera pe măsură ce perspectivele economice ale Europei se vor îmbunătăţi în comparaţie cu cele ale SUA.“

 



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!