5.9 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Banking & Servicii financiare – PSD: Guvernul României va introduce o taxă de solidaritate în domeniul energiei – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Guvernul României va introduce o taxă de solidaritate în domeniul energiei Vicepreședintele Partidului Social Democrat (PSD), Mihai Tudose, a anunțat, marți, că actuala coaliție de guvernare va introduce o taxă de solidaritate pe care o vor plăti companiile din domeniul energetic pentru plata compensării facturilor. În plus, vor apărea și alte elemente noi, precum: noțiunea

Guvernul României va introduce o taxă de solidaritate în domeniul energiei

Vicepreședintele Partidului Social Democrat (PSD), Mihai Tudose, a anunțat, marți, că actuala coaliție de guvernare va introduce o taxă de solidaritate pe care o vor plăti companiile din domeniul energetic pentru plata compensării facturilor.

În plus, vor apărea și alte elemente noi, precum: noțiunea de preț de referință, prețul de achiziție, recunoașterea unor investiții și o cotă de profit.

„Pe pachetul de energie am să spun principiile la care am convenit și care înțeleg că vor fi prinse în ordonanța ce va trece în prima ședință de guvern, pentru că, așa cum am promis, până pe 1 septembrie noi am spus că vom avea o ordonanță nouă în ceea ce privește reglementarea pieței de energie.

Elementele de noutate sunt următoarele. Apare noțiunea de preț de referință, calculat funcție, e o formulă complicată, prețul de achiziție, recunoașterea unor investiții și o cotă de profit.

Ceea ce depășește acest preț de referință la vânzare va intra într-un fond de solidaritate, la Ministerul de Finanțe, de unde se va plăti compensarea acordată consumatorului final, adică persoane fizice, persoane juridice, un element de noutate – apare și contigentare la anumite cantități.

De asemenea, tot ceea ce înseamnă parte socială, spitale de stat sau private, cămine de bătrâni, tot ce înseamnă zonă socială va avea preț acoperit în totalitate”, a explicat, marți, Mihai Tudose.

Vor fi prevăzute taxe pentru nerespectarea unor termene

Un alt element de noutate îl reprezintă implicarera mult mai activă a ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei). De asemenea, vor fi prevăzute taxe pentru nerespectarea unor termene.

„Vor fi prevăzute taxe, de fapt pentru nerespectarea unor termene. Azi tot ce înseamnă lanț între producător și consumatorul final au întârzieri de două, trei, patru, cinci luni pentru livrarea documentelor de decontare. De asemenea, obligativitatea de a-și înmagazina gaze, de a-și asigura rezerve, stocuri. Acstea sunt elementele, în mare.

În fapt, față de ceea ce se întâmplă azi, în care toată această gaură între furnizor și consumator intră în buzunarul unor firme care nu fac decât să plimbe niște hârtii, că nu i-ați văzut cu găletușa cu curent alergând după clienți și e plătită de stat cu sume imense va fi recuperată tot de la ei din acele profituri nejustificate. E o taxă de solidaritate pentru că trebuie să fim solidari cu poporul român”, a precizat social-democratul.

Potrivit spuselor sale, efortul bugetar „va fi infinit mai mic decât cel de azi”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!