4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Banking & Servicii financiare – Ramona IVAN, CEC Bank: Rolul băncilor este important pentru a arăta avantajele unor finanțări sustenabile – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Proiectele frumoase, care au șanse meargă bine și să nu fie cu mari sincope, sunt acelea la care s-a stat alături de un partener bancar de la început.” Ramona Ivan a spus că sectorul bancar și CEC Bank au colaborat pe zona de instrumente financiare... Sistemul bancar are un rol foarte important, în perioada următoare, în zona de educație financiară, pentru a transpune, pe înțelesul mediului de afaceri, noile oportunități pentru România, în ce privește fondurile europene, a spus Ramona IVAN, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale CEC Bank, la Banking Forum by Financial Intelligence 2021... Din păcate, în ultimii 20 de ani, nu s-a lărgit foarte mult cercul celor care înțeleg cu adevărat mecanismele și le transpun într-un limbaj ușor accesibil”, a spus Ramona Ivan, adăugând: “Pe partea de educație financiară, piața necesită mult mai multă susținere în zona de educație digitală, de finanțare green, sustenabilă și de tot ce implică aceste lucruri..

Sistemul bancar are un rol foarte important, în perioada următoare, în zona de educație financiară, pentru a transpune, pe înțelesul mediului de afaceri, noile oportunități pentru România, în ce privește fondurile europene, a spus Ramona IVAN, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale CEC Bank, la Banking Forum by Financial Intelligence 2021. Potrivit acesteia, băncile trebuie să fie și într-un dialog permanent cu autoritățile.

“Dacă vorbim fonduri europene și programe guvernamentale, principala provocare este de a înțelege foarte bine care sunt regulile de acum și de a le transpune într-un limbaj ușor de înțeles pentru clienții noștri. Din păcate, în ultimii 20 de ani, nu s-a lărgit foarte mult cercul celor care înțeleg cu adevărat mecanismele și le transpun într-un limbaj ușor accesibil”, a spus Ramona Ivan, adăugând: “Pe partea de educație financiară, piața necesită mult mai multă susținere în zona de educație digitală, de finanțare green, sustenabilă și de tot ce implică aceste lucruri. Sistemul bancar înțelege dezideratul Uniunii Europene de a folosi sectorul bancar ca un actor important în lupta cu schimbările climatice. Rolul nostru este important pentru a arăta avantajele unor finanțări de un anumit tip care să ajute această zonă. Rolul nostru este să diseminăm informațiile și colegii să fie bine pregătiți. Suntem foarte conectați vizavi oportunitățile care sunt astăzi deschise. Sunt bucuroasă că am pe masa mea, zilnic, dosare de proiecte de fonduri europene. Lucrurile se mișcă. Consider că este esențial ca, de la bun început, să se vorbească și cu o bancă. Proiectele frumoase, care au șanse meargă bine și să nu fie cu mari sincope, sunt acelea la care s-a stat alături de un partener bancar de la început.”

Ramona Ivan a spus că sectorul bancar și CEC Bank au colaborat pe zona de instrumente financiare, de garantare, de finanțare și de partajare a riscului: “Există mecanismele, trebuie doar să discutăm un pic mai mult pe tema aceasta și să ajutăm companiile, care au foarte multe alte lucruri importante de făcut. Nu este ușor să fii antreprenor nici în România, nici în altă parte. Noi trebuie să fim cei care să dăm informații corecte și să vedem unde este soluția cea mai bună.”

CEC BANK este partener la toate programele guvernamentale de sprijin pentru antreprenori.

Potrivit Ramonei Ivan,  pentru CEC Bank, sectorul IMM-urilor, al antreprenorilor locali este unul esențial, banca având peste 120 000 de clienți persoane juridice, iar marea majoritate sunt IMM-uri cu capital local. În perioada următoare, atractivitatea proiectelor de investiții în echipamente și tehnologie pentru creșterea eficienței energetice a crescut, în contextul majorării prețurilor la energie. Astfel de proiecte se pot amortiza acum mult mai repede, din economiile de costuri cu energia.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!