10 C
București
luni, martie 27, 2023

Banking & Servicii financiare – Ratingul de risc ESG al One United Properties, evaluat la 20 (risc mediu) de Morningstar Sustainalytics – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În septembrie 2022, Sustainalytics a evaluat compania One United Properties cu un scor de 20,0, care este încadrat ca risc mediu, potrivit unui comunicat.

Ratingurile de risc ESG acordate de Sustainalytics sunt clasificate pe cinci niveluri de risc: neglijabil (0-10), scăzut (10-20), mediu (20-30), ridicat (30-40) și sever (40+).

În 2022, implementăm o serie de politici noi și ne consolidăm responsabilitatea în domeniul ESG, concentrându-ne cu precădere pe aspecte ce țin de avertizările de integritate, guvernanța produselor, precum și capitalul uman, ceea ce ne va îmbunătăți și mai mult scorul.

One United Properties și-a publicat Ratingul de Risc ESG (mediu, social și guvernanță), emis de Morningstar Sustainalytics. În septembrie 2022, Sustainalytics a evaluat compania One United Properties cu un scor de 20,0, care este încadrat ca risc mediu, potrivit unui comunicat. Ratingurile de risc ESG acordate de Sustainalytics sunt clasificate pe cinci niveluri de risc: neglijabil (0-10), scăzut (10-20), mediu (20-30), ridicat (30-40) și sever (40+).

„Suntem mulțumiți de ratingul nostru ESG, ca urmare a implicării echipelor noastre de relații cu investitorii și juridice în acest proces amănunțit de evaluare a riscului. De-a lungul anilor, importanța criteriilor ESG a crescut semnificativ, la fel ca preocuparea noastră pentru aceste aspecte. Ratingul acordat de Sustainalytics pentru ONE este situat chiar la granița dintre un scor mediu de risc și unul scăzut; prin urmare, suntem încrezători să ne propunem obținerea unui scor de risc scăzut pentru reevaluarea de anul viitor. Suntem în mod special mulțumiți de ratingul peste medie obținut la categoria guvernanță corporativă, care se situează cu mult peste cel al omologilor noștri locali și internaționali și care a fost prioritatea noastră în acest demers, având în vedere statutul nostru de companie publică. În 2022, implementăm o serie de politici noi și ne consolidăm responsabilitatea în domeniul ESG, concentrându-ne cu precădere pe aspecte ce țin de avertizările de integritate, guvernanța produselor, precum și capitalul uman, ceea ce ne va îmbunătăți și mai mult scorul. Credem că managementul riscului ESG este un proces continuu și ne propunem să îl perfecționăm an de an, în beneficiul tuturor părților interesate”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Ratingurile de risc ESG ale Sustainalytics măsoară expunerea unei companii la riscurile ESG materiale specifice industriei și măsura în care o companie gestionează aceste riscuri. Această modalitate multidimensională de măsurare a riscului ESG combină conceptele de management și de expunere pentru a ajunge la o evaluare absolută a riscului ESG.

În procesul de rating, Sustainalytics a identificat următoarele aspecte ca fiind importante pentru One United Properties: guvernanța corporativă, integrarea ESG în raportarea financiară, guvernanța produselor, capitalul uman, mită și corupție, emisii, efluenți și deșeuri, precum și relațiile cu comunitatea. În raportul său, Sustainalytics a remarcat faptul că, în general, prezentarea informațiilor legate de ESG de către ONE respectă cele mai bune practici, semnalând o puternică responsabilitate a companiei față de investitori și public. Compania a obținut cele mai bune rezultate la categoria guvernanță corporativă, care are cea mai mare expunere la risc pentru dezvoltator, primind un scor ridicat pentru managementul riscului.

În cadrul secțiunii privind guvernanța corporativă, Raportul a evidențiat faptul că integritatea și calitatea consiliului și conducerii companiei, structura de proprietate și drepturile acționarilor sunt cele mai importante aspecte și, prin urmare, domenii de interes crucial. Compania este cotată la bursă, ceea ce presupune un control sporit asupra practicilor sale de guvernanță și crește importanța structurilor, practicilor și comportamentului în materie de guvernanță. Acest lucru se traduce printr-o expunere ridicată față de riscul de referință privind guvernanța corporativă. În acest context, Sustainalytics a constatat faptul că printre punctele forte ale One United Properties se numără structura consiliului de administrație, structura de proprietate și drepturile acționarilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!