4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Banking & Servicii financiare – Rețeaua mondială IMAP (International Mergers & Acquisitions Partners) intră în România printr-un parteneriat exclusiv cu BICF – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cea mai extinsă rețea de consultanți în fuziuni și achiziții – IMAP, plasată în top 10 mondial după valoarea anuală a tranzacțiilor pe middle-market, a intrat pe piața românească printr-un parteneriat exclusiv cu firma de consultanță BICF...

Acest parteneriat va permite firmelor din România să aibă acces la consultanți în fuziuni și achiziții din întreaga lume, ceea ce le va asigura o diversificare a potențialilor parteneri atât în ceea ce privește atragerea de investitori...

IMAP este prezentă în 43 de țări din întreaga lume, prin intermediul a peste 60 de firme partenere de consultanță, care îndeplinesc standardele de profesionalism cerute de organizație.Deși cei mai mulți parteneri sunt din Europa și America de Nord...

Cea mai extinsă rețea de consultanți în fuziuni și achiziții – IMAP, plasată în top 10 mondial după valoarea anuală a tranzacțiilor pe middle-market, a intrat pe piața românească printr-un parteneriat exclusiv cu firma de consultanță BICF.

Acest parteneriat va permite firmelor din România să aibă acces la consultanți în fuziuni și achiziții din întreaga lume, ceea ce le va asigura o diversificare a potențialilor parteneri atât în ceea ce privește atragerea de investitori, cât și extinderea pe piețele externe a companiilor locale.

IMAP este prezentă în 43 de țări din întreaga lume, prin intermediul a peste 60 de firme partenere de consultanță, care îndeplinesc standardele de profesionalism cerute de organizație.Deși cei mai mulți parteneri sunt din Europa și America de Nord, rețeaua are parteneri și în marile piețe din Asia și America Latina, precum și în statele mai dezvoltate din Africa.

Anul trecut, partenerii IMAP au intermediat tranzacții cu o valoare totală de 27 de miliarde de dolari, ceea ce plasează organizația în top 10 intermediari de fuziuni și achiziții la nivel mondial pe middle-market, clasament unde se regăsește de aproape 10 ani.

La numai șase ani de la înfințarea de către Bogdan Iliescu, fost director al diviziei Corporate Finance al BRD Societe Generale, BICF a fost cooptată în rețeaua IMAP pe baza rezultatelor obținute în această perioadă, a recunoașterii profesionalismului din partea clienților locali și internaționali și a experienței cumulate a membrilor echipei băncii de investiții locale, cu tranzacții de M&A și piață de capital în valoare totală de peste 2 miliarde de euro.

“BICF a început în urmă cu șase ani ca o companie orientată cu precădere spre antreprenorii români, dar la scurt timp, datorită mai multor tranzacții transfrontaliere de succes, am devenit un consultant preferat de fuziuni și achiziții și pentru companiile internaționale. Acum, alăturarea unei organizații de fuziuni și achiziții de renume internațional va permite BICF nu doar să își consolideze accesul la investitorii internaționali, ci și să îmbunătățească calitatea serviciilor sale, urmărind să fie consultantul numărul unu de fuziuni și achiziții din România”, a declarat Bogdan Iliescu, managing partner BICF.

Lui Bogdan Iliescu i s-a alăturat ca partener Alin Pop, fost director al Diviziei de Investment Banking Unicredit România, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar bancar, de la împrumuturi sindicalizate, la fuziuni și achiziții și piață de capital.

În ultimii doi ani, BICF a intermediat tranzacții de peste 250 de milioane de euro, dintre care amintim preluarea Adeplast de către elvețienii de la Sika, una din cele mai mari tranzacții realizate de un antreprenor român.

Compania și-a consolidat apoi poziția de consultant M&A pe piața materialelor de construcții prin consilierea Saint Gobain la achiziția Duraziv. Cele mai recente tranzacții relevante au fost preluarea Șantierul Naval ATG Giurgiu de către grupul francez Piriou și vânzarea pachetului majoritar la Eco Euro Doors, achiziționat de Roca Industry.

IMAP are o prezență puternică în Europa Centrală și de Est, cu parteneri importanți în Polonia, Cehia, Croația, SerbiaSlovacia, Slovenia, Bosnia sau Ungaria.

“Prin parteneriatul cu BICF, experți locali în fuziuni și achiziții, ne consolidăm poziția pe o piață insuficient deservită, dar din ce în ce mai atractivă. Investitorii strategici rămân jucători dominanți și vedem un potențial pentru creșterea activității de fuziuni și achiziții, lucrând împreună cu BICF pentru a oferi noi oportunități clienților noștri”, a spus Jurgis Oniunas, președintele IMAP.

IMAP este un parteneriat global în creștere și dinamic, care reunește un grup de antreprenori independenți lideri în M&A și Corporate Finance, firme de consultanță care operează pe middle-market sub o singură organizație globală de marcă IMAP, cunoscută pentru calitatea înaltă a serviciilor, cu scopul de a îmbunătăți oportunitățile de afaceri pentru fiecare firmă membră.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!