4.1 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Banking & Servicii financiare – România nu a ratat prima cerere de plată pentru 2,56 mld de euro din PNRR – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

România nu a ratat prima cerere de plată pentru 2,56 mld de euro din PNRR Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat joi că, pe data de 25 iulie, a avut loc discuția reprezentanților MIPE cu Comisia Europeană privind situația cererii de plată numărul 1, transmise în data de 31 mai 2022. Reprezentanții MIPE susțin

România nu a ratat prima cerere de plată pentru 2,56 mld de euro din PNRR

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat joi că, pe data de 25 iulie, a avut loc discuția reprezentanților MIPE cu Comisia Europeană privind situația cererii de plată numărul 1, transmise în data de 31 mai 2022. Reprezentanții MIPE susțin că toate documentele privind îndeplinirea jaloanelor și țintelor aferente au fost în întregime comunicate și verificate de serviciile Comisiei Europene. Astfel că, procesul de validare pentru cele 21 de jaloane și ținte s-a încheiat.

„La solicitarea Comisiei Europene, termenul pentru emiterea avizului pozitiv preliminar s-a prelungit pentru completarea sistemului informatic al PNRR cu informații necesare identificării beneficiarilor finali ai plăților. România și-a luat angajamentul ca platforma informatică să fie ajustată cu funcția suplimentară solicitată până la data de 31 iulie 2022. Pe data de 1 august 2022, va avea loc testarea funcției suplimentare solicitate de Comisiei Europene, iar cererea intră în procedură de de plată, potrivit Regulamentului Comisiei Europene.

Facem precizarea că în luna august activitatea serviciilor Comisiei Europene este cu mult redusă datorită numărului mare al concediilor, motiv pentru care plata tranșei de 2,6 miliarde de euro poate avea loc la sfârșitul lunii septembrie 2022, fără ca acest lucru să afecteze bugetul de stat și fără să producă întârzieri în implementarea reformelor și investițiilor asumate”, scrie într-un comunicat de presă emis de către MIPE.

Procedura de plată presupune parcurgerea următoarelor etape:

  • avizarea interservicii ale CE pentru emiterea avizului pozitiv preliminar;
  • transmiterea cererii de plată la Comitetele de Specialitate ale Consiliului ECOFIN;
  • aprobarea plății în Consiliul Uniunii Europene – ECOFIN;

Amintim că MIPE a transmis recent că a fost finalizată emiterea cardurilor pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, care se acordă o dată la două luni, până în luna decembrie, prin programul național „Sprijin pentru România”.

Românii vor primi cardurile de 250 lei până la sfârșitul săptămânii

În acest context, autoritățile estimează că Poșta Română va finaliza procesul de distribuire până la sfârșitul săptămânii curente.

„Până astăzi, 27 iulie, au fost emise toate cele 2,5 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde. Până la sfârşitul acestei săptămâni, preconizăm că Poşta Română va finaliza procesul de distribuire”, a transmis recent MIPE.

Trebuie menționat că o posibilă excepție în procesul de distribuire poate surveni în cazul persoanelor care nu sunt găsite la domiciliu sau care nu au răspuns avizării reprezentanților Poștei Române. Din fericire, nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească sprijinul.

Puteți citi mai multe informații despre acest subiect aici.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!