19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Banking & Servicii financiare – Românii trebuie să se pregătească pentru criza economică. Kelemen Hunor: Da, vor fi probleme – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Kelemen Hunor: Da, vor fi probleme Într-o declarație la B1 TV, președintele UDMR spune că oamenii ar trebui să se pregătească din punct de vedere mental pentru criza economică următoare, subliniind că efectele războiului asupra economiei vor începe să se vadă de la finalul acestei veri.

Kelemen Hunor a mai spus că aproape 90% din măsurile prevăzute în programul ”Sprijin pentru România” vor fi implementate în curând, însă a precizat că vor exista și alte măsuri.

Vedem cum creşte inflaţia în zona euro, în Ţările Baltice, în Germania, în Franţa, în Italia şi acest lucru va afecta toate economiile europene”, a spus liderul UDMR.

Românii trebuie să se pregătească pentru criza economică. Kelemen Hunor: Da, vor fi probleme

Într-o declarație la B1 TV, președintele UDMR spune că oamenii ar trebui să se pregătească din punct de vedere mental pentru criza economică următoare, subliniind că efectele războiului asupra economiei vor începe să se vadă de la finalul acestei veri.

Kelemen Hunor a mai spus că aproape 90% din măsurile prevăzute în programul ”Sprijin pentru România” vor fi implementate în curând, însă a precizat că vor exista și alte măsuri. Vicepremierul a adăugat că aceste măsuri suplimentare vor fi anunțate în perioada următoare.

”Tot ce se întâmplă în jurul nostru este în evoluție. Astăzi nu știm ce se va întâmpla peste o lună, peste două luni și nu știm care vor fi efectele exacte până în septembrie – octombrie.

Mi-e teamă că efectele reale le vom vedea la sfârșitul verii. Nu vreau să împachetez foarte frumos și să spun ‘stați liniștiți că nu este nicio problemă’.

Da, vor fi probleme. Trebuie să ne pregătim și noi dar și societatea, trebuie să ne pregătim mental, cu toții.

Nimic nu va fi, cel puțin în anii care urmează, cum era înainte de război. Asta este acțiunea criminală a președintelui Putin”, spune președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Criza se va adânci în lunile care urmează

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, precizează că România se afundă într-o criză economică fără precedent, amplificată de pandemie, prețuri, dar și de efectele războiului din Ucraina.

În conferinţa comună cu liderii coaliţiei în care au fost anunţate măsurile din planul “Sprijin pentru România”, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a avut și el o intervenție.

Potrivit acestuia, România se confruntă cu o criză economică ce se va adânci în lunile care urmează, context în care statul este obligat să intervină. El a adăugat că după doi ani de pandemie de COVID a început un ”război iresponsabil”, care a făcut ravagii în nenumărate domenii. Totodată, Kelemen Hunor a dat exemplu situația din mai multe țări europene.

“Contextul economic, contextul politic se schimbă şi s-a schimbat. Doi ani de pandemie, avem acest război iresponsabil al preşedintelui Putin împotriva Ucrainei şi lucrurile se schimbă în fiecare zi. Suntem conştienţi şi vedem în fiecare zi că niciun domeniu economic şi niciun domeniu social nu rămâne neafectat.

În astfel de situaţii avem nevoie de un stat puternic, în sensul de a interveni acolo unde este nevoie şi este nevoie, fiindcă trăim într-o criză economică ce se va adânci în lunile care urmează. Vedem cum creşte inflaţia în zona euro, în Ţările Baltice, în Germania, în Franţa, în Italia şi acest lucru va afecta toate economiile europene”, a spus liderul UDMR.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!