-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Banking & Servicii financiare – Sărbători în pandemie: 92% dintre români se pregătesc să petreacă Sărbătorile acasă, iar 48% şi-au redus bugetul faţă de anul trecut. Cea mai mare parte dintre români alocă sub 500 lei pentru cadouri şi masa de Crăciun – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Bugetul mediu pe care românii vor să-l cheltuie cu ocazia sărbătorilor – incluzând cadouri şi masa de Crăciun, este 1.017 lei, în condiţiile în care 29% dintre respondenţi spun că vor cheltui sub 500 de lei şi doar 4% îşi permit să cheltuie de sărbători mai mult de 3.000 de lei... Aproape jumătate dintre respondenţi spun că îşi vor reduce cheltuielile de sărbători faţă de anul trecut, iar la polul opus, doar 18% îşi permit să cheltuie mai mult decât anul trecut...

Românii se pregătesc pentru al doilea an consecutiv să-şi petreacă Sărbătorile în condiţii de pandemie, majoritatea spunând că vor rămâne acasă şi că vor reduce cheltuielile faţă de anul trecut, potrivit unui sondaj realizat de CEC Bank.

Astfel, 92% dintre români spun că vor petrece sărbătorile acasă, cu familia, şi doar 3,5% au planuri să plece în vacanţă, în timp ce 4,6% plănuiesc ieşiri în oraş.

Bugetul mediu pe care românii vor să-l cheltuie cu ocazia sărbătorilor – incluzând cadouri şi masa de Crăciun, este 1.017 lei, în condiţiile în care 29% dintre respondenţi spun că vor cheltui sub 500 de lei şi doar 4% îşi permit să cheltuie de sărbători mai mult de 3.000 de lei.

Aproape jumătate dintre respondenţi spun că îşi vor reduce cheltuielile de sărbători faţă de anul trecut, iar la polul opus, doar 18% îşi permit să cheltuie mai mult decât anul trecut.

Pentru masa de Crăciun, 42% dintre români sunt dispuşi să cheltuie mai puţin de 300 de lei, 33% între 300 şi 600 de lei şi doar 23,6% alocă un buget mai mare de 600 de lei.

Bugetul mediu alocat cadourilor este 509 lei, iar 65% dintre respondenţi vor să se încadreze sub acest plafon, în timp ce doar 9,5% plănuiesc să cheltuie mai mult de 1.000 de lei.

În ceea ce priveşte bradul de Crăciun, 13% spun că nu vor împodobi un brad, 56% vor folosi bradul artificial din anii trecuţi, iar 30% spun că şi-ar cumpăra un brad, cu un buget maxim de 150 de lei.

Majoritatea românilor (64%) folosesc cash pentru cumpărăturile de sărbători, iar cardurile de debit şi de credit au o pondere de puţin peste 24%. Mall-urile rămân destinaţia preferată pentru cumpărătruri (39% dintre respondenţi), iar producătorii locali urcă pe locul doi (circa 27% dintre respondenţi), devansând cumpărăturile online (18,5%).

Românii nu obişnuiesc să plănuiască din timp bugetul de sărbători: marea majoritate suportă cheltuielile mai mari din salariul lunii curente (42%) şi doar 36% fac economii din timp. Unul din 10 speră că vor primi prime cu care să-şi finanţeze aceste cheltuieli, iar 12% apelează la împrumuturi sau carduri de credit.

Sondajul privind obiceiurile financiare de Sărbători a fost realizat online, de comparatorul financiar-bancar Finzoom, la cererea CEC Bank, în luna noiembrie, pe un eşantion de peste 1.800 de respondenţi din toată ţara.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!