1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Banking & Servicii financiare – Scădere economică drastică în SUA. A fost marcată intrarea în recesiune tehnică – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Valoarea PIB-ului SUA a scăzut cu 0,9% în trimestrul al doilea din 2022, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021, anunţă Departamentul Comerţului de la Washington, pe baza estimărilor actuale.

În trimestrul întâi din 2022, scăderea economică a SUA fusese de 1,6%, astfel că ritmul reducerii activităţilor economice tinde să se atenueze.

Cu toate acestea, este vorba despre o scădere economică drastică, în condiţiile în care în 2021 Statele Unite înregistraseră o creştere a PIB-ului de 5,7%, însă după reducerea semnificativă a activităţilor în 2020, din cauza pandemiei, a arătat Bloomberg.

Statele Unite ale Americii au intrat în recesiune tehnică. La nivel oficial, Washingtonul nu utilizează acest concept

Valoarea PIB-ului SUA a scăzut cu 0,9% în trimestrul al doilea din 2022, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021, anunţă Departamentul Comerţului de la Washington, pe baza estimărilor actuale. În trimestrul întâi din 2022, scăderea economică a SUA fusese de 1,6%, astfel că ritmul reducerii activităţilor economice tinde să se atenueze.

Cu toate acestea, este vorba despre o scădere economică drastică, în condiţiile în care în 2021 Statele Unite înregistraseră o creştere a PIB-ului de 5,7%, însă după reducerea semnificativă a activităţilor în 2020, din cauza pandemiei, a arătat Bloomberg.

Statele Unite intră, practic, în recesiune tehnică, definită ca fiind două trimestre consecutive de scădere a activităţilor economice.

La nivel oficial, Washingtonul nu utilizează conceptul de recesiune tehnică, ci se bazează pe determinări realizate de analişti ai Oficiului Naţional de Cercetări Economice, care examinează o serie de factori economici pentru a stabili dacă este sau nu recesiune, a precizat cotidianul Financial Times.

Joe Biden speră că nu va fi recesiune

Rezerva Federală (FED), instituţia bancară centrală din SUA, speră că reducerea performanţelor economice va fi redresată spre sfârşitul anului, evitându-se astfel constatarea recesiunii la nivel oficial.

Fed tocmai a anunţat o nouă majorare a dobânzii de referinţă cu 0,75%, până la intervalul 2,25%-2,50%, în cadrul eforturilor de stabilizare şi reducere a inflaţiei, care a atins nivelul de 9,1%.

Preşedintele Joseph Biden, supus presiunilor pentru corectarea traiectoriei economiei, în contextul pandemiei, războiului din Ucraina, sancţiunilor impuse Rusiei, precum şi în perspectiva alegerilor parlamentare parţiale din noiembrie, încearcă să minimizeze relevanţa actualelor date economice.

„Nu cred că va fi recesiune, în opinia mea. Rata şomajului încă este la unul dintre cele mai scăzute niveluri din istorie, este în zona de 3,6%. Ne axăm în continuare pe investiţii, toată lumea. Speranţa mea este că vom trece de la o creştere economică rapidă la o creştere stabilă. Sigur că vom asista la unele scăderi. Dar eu nu cred că vom avea o recesiune, cu voia lui Dumnezeu”, a declarat Biden luni, conform CNN.

Datele oficiale arată că plăţile pentru servicii s-au accelerat cu 4,1% în trimestrul doi, în timp ce consumul de produse a scăzut cu 4,4%. Trebuie spus că, în urmă cu câteva zile, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit din nou, în scădere, estimările privind creşterea economiei mondiale.

Instituția a avertizat că riscurile care rezultă din inflaţia ridicată şi războiul din Ucraina încep să se materializeze şi, dacă nu sunt ţinute sub control, ar putea arunca economia mondială în recesiune.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!