27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Banking & Servicii financiare – Se aplică de la 1 iunie! Anunțul momentului pentru acești români. Nicolae Ciucă a spus-o clar – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Nicolae Ciucă a spus-o clar În timpul vizitei în județul Bihor, prim-ministrul a anunțat că susține procesarea produselor agricole în România şi îi încurajează pe fermieri şi procesatori să adauge valoare materiilor prime.

Schemă de ajutor de 200 de milioane de euro Șeful Executivului a mai anunțat că, de la 1 iunie, va fi introdusă o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro.

“Începând cu 1 iunie, vom introduce o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro, soluţie aflată în lucru la Ministerul Agriculturii.

Se aplică de la 1 iunie! Anunțul momentului pentru acești români. Nicolae Ciucă a spus-o clar

În timpul vizitei în județul Bihor, prim-ministrul a anunțat că susține procesarea produselor agricole în România şi îi încurajează pe fermieri şi procesatori să adauge valoare materiilor prime.

“Valorificarea potenţialului agricol al României şi garantarea securităţii alimentare rămân în atenţia Guvernului. Aceste preocupări sunt reflectate în măsurile incluse în pachetul ‘Sprijin pentru România’, destinate susţinerii sectorului agricol şi industriei alimentare, precum şi protejării economiei şi cetăţenilor de efectele creşterii preţurilor şi ale perioadei dificile pe care o traversăm”, a afirmat prim-ministrul Ciucă.

Schemă de ajutor de 200 de milioane de euro

Șeful Executivului a mai anunțat că, de la 1 iunie, va fi introdusă o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro.

“Începând cu 1 iunie, vom introduce o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro, soluţie aflată în lucru la Ministerul Agriculturii. 10% din valoarea produselor procesate va rămâne la fermieri şi procesatori. Această soluţie va asigura necesarul pieţei interne şi va reduce presiunea asupra stocurilor şi preţurilor la alimente”, a afirmat premierul.

Șeful Guvernului a mai spus că va mai exista o măsură destinată susţinerii agriculturii româneşti este alocarea sumei de 300 de milioane de euro fermierilor sub forma capitalului de lucru.

Salariu minim de 3.000 de lei în agricultură

Amintim că Guvernul a anunțat majorarea salariului minim în agricultură, pentru a stimula sectorul agricol şi agro-alimentar să creeze noi locuri de muncă şi să păstreze muncitorii calificaţi.

Fiind un domeniu strategic pentru România, Executivul spune că salariul minim al celor din acest domeniu va fi majorat la 3.000 de lei lunar.

Nicolae Ciucă a apreciat că măsurile destinate agriculturii incluse în pachetul “Sprijin pentru România” răspund solicitărilor fermierilor, patronatelor şi sindicatelor din agricultură.

Premierul a fost însoţit în vizita în judeţul Bihor de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.

Frescoverde SRL, companie românească înfiinţată în anul 2018, are o capacitate instalată de procesare automatizată de aproximativ 15.000 de tone/an legume congelate: mazăre, fasole, spanac, porumb, broccoli, conopidă, rădăcinoase.

Compania are în vedere creşterea capacităţii de procesare la 20.000 de tone pe an la începutul anului viitor, prin realizarea de investiţii suplimentare în echipamentele pentru procesarea legumelor rădăcinoase.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!