27.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Banking & Servicii financiare – Se dau bani de la stat! Aceşti români vor primi câte 1.000 de lei. Anunţul zilei de la Guvern – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Vestea momentului în România vine chiar acum de la Guvern. Se dau și mai mulți bani din partea statului român. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul în cursul zilei de joi. Se majorează alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale Potrivit ministrului, printr-o Ordonanță de Urgență, Guvernul a majorat alocația zilnică pentru participanții la

Vestea momentului în România vine chiar acum de la Guvern. Se dau și mai mulți bani din partea statului român. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul în cursul zilei de joi.

Se majorează alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale

Potrivit ministrului, printr-o Ordonanță de Urgență, Guvernul a majorat alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale. Astfel, dacă până acum elevii primeau doar 100 de lei, conform noilor modificări, alocația este acum de 200 de lei. El susține că modificările erau necesare având în vedere sistemul ”ridicol” de până acum.

„Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național. Prin actul normativ adoptat, premiul întâi va fi 1000 de lei, premiul al doilea 700 de lei, al treilea 500 de lei și mențiunea RON, premiul trei 500 RON iar mențiunea 300 de lei.

Este vorba în primul rând de recunoaşterea şi susţinerea performanţei elevilor români. În acest sens, au fost adoptate următoarele patru măsuri, pentru recunoașterea performanței: în primul rând, în contextul în care valoarea premiilor pentru participarea la olimpiadele naţionale, cu etapă internațională, ajunge până la 12.550 de lei premiul I, fiind peste 4.000 de lei, mențiunea, pentru etapa regională, premierul întâi este 4.440 de lei şi 2.500 de lei menţiunea”, a subliniat ministrul Educației.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a mai spus că premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate și ele până la 1.000 de lei. În ceea ce privește numărul beneficiarilor, potrivit ministrului în România există în medie 20.000 de participanți la astfel de olimpiade, iar performanțele lor trebuie recunoscute la nivel național.

Cea mai mare alocație ajunge chiar și până la 1.000 de lei

„Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. Vă anunț că sunt în medie 20.000 de participanți”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a vorbit și despre costuri. Potrivit acestuia, având în vedere noile majorări, costurile ar fi de 4 milioane de lei pe zi, banii find susținuți de Guvernul României.

„Dublarea de la 100 la 200 de lei, pe zi, alocație, înseamnă că, luând în calcul numărul de participanți, alocația zilnică pentru participarea la olimpiade este 4 milioane de lei zilnic, susținuți de Guvernul României”, a mai spus Cîmpeanu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!