28.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Banking & Servicii financiare – Se întâmplă de miercuri, 1 iunie. Se aplică în toată România! Guvernul a decis – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Marcel Boloș a anunțat că voucherele sociale vor fi acordate oamenilor de la data de 1 iunie, subliniind că a existat o adevărată luptă pentru a convinge Comisia Europeană că rata inflației este extrem de ridicată și că oamenii o duc extrem de greu. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a mai declarat joi că valoarea

Marcel Boloș a anunțat că voucherele sociale vor fi acordate oamenilor de la data de 1 iunie, subliniind că a existat o adevărată luptă pentru a convinge Comisia Europeanărata inflației este extrem de ridicată și că oamenii o duc extrem de greu.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a mai declarat joi că valoarea toată a acestor vouchere este de 300 de milioane de euro.

“300 de milioane de euro pentru voucherele sociale. A fost o luptă extraordinar de grea să convingem Comisia Europeană că în România, în toate statele membre ale Uniunii Europene, rata inflaţiei este în creştere, oamenii o duc mai greu şi au nevoie ca Guvernul şi responsabilii care sunt în Guvern, putere decizională, să fie alături de ei, dar în cele din urmă, voucherele sociale cu acelaşi deadline 1 iunie de pus în aplicare este un termen de asemenea respectat”, a spus Marcel Boloș.

300 de milioane de euro pentru fermieri

Ministrul Marcel Boloș a precizat că în primele șase luni de guvernare au fost luate mai multe măsuri pentru români, iar printre ele se numără și cele pentru fermier. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene spune că 8.000 de fermieri au depus, în 13 minute, cererile de finanțare pentru accesarea fondurilor europene.

“Sunt câteva măsuri care stau mărturie a lucrurilor făcute concret. 300 de milioane de euro pentru fermieri. (…) Mi-am respectat data propusă pentru lansarea apelului de proiecte şi, în 13 minute, 8.000 de fermieri au depus cereri de finanţare pentru accesarea fondurilor europene. Aşadar, nivelul de aşteptare al celor care au calitatea de beneficiar, al celor care îşi pun speranţa în fondurile europene este unul foarte ridicat – 8.000 de fermieri. Şi mâine este a doua lansare la micro-granturi pentru fermieri şi sunt tot la fel de convins că va fi un succes extraordinar de mare al Guvernului Ciucă şi al acestor oameni care aşteaptă ceva de la noi. Fermierii sunt cei care lucrează pământul şi noi trebuie să fim alături de ei”, a declarat  Marcel Boloş.

Draftul de proiect de OUG pentru granturi de investiții a fost finalizat

Pe de altă parte, ministrul a mai spus că draftul de proiect de OUG pentru granturi de investiţii a fost finalizat, iar firmele românești vor putea să își refacă capacitatea de reziliență. Concret, este vorba despre 400 de milioane de euro.

“Deci, alţi 400 de milioane de euro vor fi disponibili în curând pentru mediul de afaceri românesc, pentru a veni de asemenea în sprijinul celor care duc greul locurilor de muncă şi sunt o nevoie pentru dezvoltarea României”, a menţionat Marcel Boloş.

Descentralizarea, la un pas de a fi aprobată

Într-o altă ordine de idei, ministrul Boloș a mai vorbit și despre descentralizarea financiară, cea care ar trebui să primească un răspuns în Guvern în cursul săptămânii viitoare.

“Este un moment istoric pentru România şi pentru dumneavoastră, dragi primari, că de la data la care se vor aproba aceste programe operaţionale, vă luaţi soarta în mâini, nu mai trebuie să veniţi la Bucureşti. Nu mai trebuie să bateţi că la uşile ministerelor (…) Şi mai avem pregătite încă 3 programe operaţionale regionale, e un pachet mai complex. (…) Aşadar, reţineţi: 11,5 miliarde pentru dezvoltare regională, opt programe operaţionale regionale, 4 trimise la Comisia Europeană. Luni, dacă se aprobă în Guvern, (…) pentru prima dată în istoria României, descentralizarea financiară de care domnul prim-ministru a amintit s-a produs. Nu sunt doar vorbe, sunt fapte”, a mai spus Marcel Boloş.

Toate jaloanele din PNRR vor fi îndeplinite

Așa cum era de așteptat, ministrul Investițiilor și Proiectelor Economice a vorbit și despre Planul Național de Redresare și Reziliență, subliniind că ca avea grijă ca toate jaloanele din acest program să fie îndeplinite.

“Deci, avem în politica de coeziune 11,5 miliarde de euro, iar în PNRR – încă 13,4 miliarde euro. Dacă adunăm, sunt 25 miliarde euro ca să faceţi viaţa românilor mai bună. Numai cei care au dezinteres vor fi în situaţia în care nu vor avea ce arăta. Nici nu au ce să caute în fruntea comunităţilor locale, dacă după 25 miliarde euro viaţa oamenilor nu este mai bună”, a subliniat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!